NADÁCIA AGEL tento rok pripravila už druhý ročník charitatívneho behu SKALICKÁ OSMIČKA. Štartovné bude v plnej výške venované Filipkovi Veselému zo Skalice a deťom z Centra pre deti a rodiny Skalica. Zapojiť sa do osem kilometrového behu a pomôcť môžete aj vy, a to už 8. októbra o 10.00 hod.

Nadačného behu sa môžu zúčastniť bežci všetkých výkonnostných i vekových kategórií. Trasa osemkilometrového preteku povedie od Námestia Slobody v Skalici k Baťovmu kanálu a späť. Pre deti bude pripravená krátka trasa priamo na námestí. Novinkou tohto ročníka je aj samostatná kategória Nordic Walking, ktorá je vhodná pre ľudí so zdravotnými obmedzeniami, ktorí behať nemôžu. Súčasťou behu budú aj futbalisti MFK Skalica a hendikepovaný úspešný športovec Ivo Koblasa, autor knihy Nikdy to nevzdám. 

„Sme nesmierne radi, že sa po minuloročnom úspechu opäť môžeme vrátiť na skalické námestie. Minulý rok sa behu zúčastnilo až 38 detí a 130 dospelých. Dúfame, že aj tento ročník priláka nadšencov zdravého životného štýlu a prídu si zabehať a zároveň pomôcť,“ hovorí predsedníčka Správnej rady NADÁCIE AGEL Mgr. Iveta Chreneková. „Výťažok z tohto ročníka poputuje trinásťročnému Filipkovi zo Skalice, ktorý od narodenia trpí viacerými diagnózami ako detská mozgová obrna i postihnutím všetkých štyroch končatín. Vďaka bežcom bude môcť absolvovať rehabilitačný pobyt v Trenčíne. Okrem neho podporíme aj deti z Centra pre deti a rodiny v Skalici,“ približuje zámer behu Iveta Chreneková.

Cena štartovného je do 22. 9. 2023 vo výške 10 eur pre zaregistrovaných dospelých, prvých 100 účastníkov dostane aj tričko behu. Pre zaregistrované deti je účasť zdarma. Registrácia je možná on-line na webovej adrese: skalickaosmicka.agel.sk, kde je možné nájsť aj všetky podrobné informácie o pripravovanom charitatívnom podujatí. Štartovné od 23. 9. 2023 do 1.10. 2023 bude 20 eur a úhrada štartovného v deň štartu bude 25 eur. Prezentácia pretekárov sa začne od 8.00 hod a potrvá do 9.00 hodiny.

Podujatie okrem športu prinesie aj bohatý sprievodný program. „Pre dospelých je pripravená ukážka správnej techniky NORDIC WALKING. Profesionálni inštruktori prvej pomoci vtiahnu bežcov, aj nebežcov do sveta záchranárstva formou interaktívnych ukážok poskytnutia prvej pomoci, zmerať si tiež môžu cholesterol, cukor a percentuálne rozloženie tuku v tele,“ hovorí Iveta Chreneková.

„Deti poteší ujo Dudolíny s interaktívnou šou s balónmi, ukážka prvej pomoci pre maskota – doktorku AGI, najmenšie publikum sa môže tešiť na zachraňovanie plyšového kamaráta v rozprávke, prehliadku sanitného vozidla, maľovanie obľúbených hrdinov na tvár a sladkú cukrovú vatu,“  dodáva predsedníčka Správnej rady NADÁCIE AGEL Mgr. Iveta Chreneková.


.
Toto je čítané

Aktualizovaný cestovný poriadok vráti vlaky na trati Kúty – Šaštín Stráže

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) oznamuje, že od soboty 4. mája bude plnohodnotne…

Lakovanie a Pieskovanie