Rozsiahla nočná pátracia akcia v okrese Skalica, ktorej sa zúčastnili policajti, mestskí policajti, hasiči aj Pohotovostný pátrací tím mala nakoniec šťastný záver. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

foto Pátrací tím

Školáčky, ktoré boli naposledy v kontakte s rodičmi o 14:00 v meste Holíč, sa domov do Skalice nevrátili. “Matke povedali, že mali zmeškať autobus a vydali sa pešo cez les. Spojenie cez telefón sa prerušilo a krátko pred 23:00 polícia prijala hovor o pomoc pri ich hľadaní,” informuje polícia.

Hneď po prijatí oznámenia operačné stredisko vyslalo hliadky a vyrozumelo aj kolegov z českej strany. “Do pátracej akcie sa zapojili hasiči aj dobrovoľní hasiči a členovia Pohotovostného pátracieho tímu, ktorí pomohli aj s prehľadávaním okolia z výšky, pomocou dronu s termovíziou,” hovorí o pátracej akcii polícia.

Macek Knihy.Zahori

Dievčatá sa nakoniec našli ráno o 06.00 h v obci Trnovec, kde čakali na autobusovej stanici. Policajti na záver poďakovali všetkým, ktorí sa zapojili do pátracej akcie: “Ďakujeme všetkým za pomoc a maximálne nasadenie v teréne.”

V súvislosti s týmto incidentom polícia vyzýva rodičov a deti, aby v prípade stratenia kontaktu okamžite kontaktovali políciu. “V prípade, že sa vaše deti stratia, nevedia sa vrátiť domov, alebo máte pocit, že sa domov vrátiť nechcú, kontaktuje bezodkladne políciu. ôležité je deťom povedať, aby volali bezplatné číslo 112 a poskytli operátorovi informácie o okolí – styčné body ako veže kostolov, blízkosť rieky, rázcestník a pod.” zdôrazňuje na záver polícia.


.
Toto je čítané

Dve osoby zasiahol na stanici v Malackách elektrický prúd, zranili sa

Dve neplnoleté osoby zasiahol v piatok (26. 4.) na železničnej stanici v…

3D filamenty 2023