Pred pár dňami som dostal otázku, prečo to všetko robím. Prečo sa nezbalím a nejdem niekde preč, kde mi nebude nikto nadávať, ľudia tam na seba nie sú takí zlí a politici sa tam nebudú biť, ale riešiť reálne problémy. Prečo? Lebo ja to tu mám rád. A to myslím smrteľne vážne. Lebo žijeme v krajine, ktorá je plná úžasných ľudí.

A možno sa teraz pýtate, že o čom to vlastne hovorím. Veď v mnohých analýzach sme na chvoste Európy, medzi najdôveryhodnejších politikov patria ľudia, ktorí nemajú so slušnosťou ani omylom nič spoločné a gúľame sa z jedného konfliktu do druhého. Ibaže tých hlasných 30 % ľudí netvorí podstatu tejto krajiny. Tá sa skrýva kúsok vedľa. V tej tichej väčšine. V ľuďoch, ktorým záleží na tom, aby sme k sebe boli slušní. V tých, ktorým nie je ľahostajné, že môžeme skončiť ako ruská kolónia. V tých, ktorí reálne držia túto krajinu na nohách a predovšetkým v nás mladých, ktorí budeme raz tvoriť jej budúcnosť. Budúcnosť, akú chceme my, nie hlasných 30 %.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Keď som oznámil, že 29. septembra vypravíme z Prahy a Brna volebný vlak, to množstvo podpory, ktoré mi prišlo, predbehlo všetko ostatné, čo sme kedy spravili za posledné 3 roky. Ibaže nič z toho by sa nestalo, nebyť všetkých ľudí, ktorí to pomáhali vybaviť na pozadí, a nebyť vás. Ľudí, pre ktorých a vďaka ktorým to všetko môžeme robiť. Tak nehádžme flintu do žita. Pretože my sme tí, od ktorých závisí budúcnosť našej krajiny. Nášho Slovenska.

Komentár Mareka Macha, rodáka zo Senice, zakladateľa iniciatívy Mladí proti fašizmu a občianskeho združenia Mladí. Marek je študent ekonómie s manažmentom v Brne na Vysokom učení technickom a v roku 2020 sa objavil v prestížnom rebríčku Forbes 30 pod 30.


.
Toto je čítané

Malackí mestskí policajti zachránili defibrilátorom život

Mestská polícia v Malackách v piatok 26. apríla prijala oznam zo záchrannej…

3D filamenty 2023