Po zisku bodu v Jaslovských Bohuniciach si Záhoráci trúfali na bodový zisk aj so silným Gabčíkovom, najmä keď sa vrátil do základnej zostavy vyzdravený kanonier a kapitán mužstva Dominik Nemec.

Foto zo zápasu Gbely - Gabčíkovo 2:3. Foto: Ján Bolebruch
Foto zo zápasu Gbely – Gabčíkovo 2:3. Foto: Ján Bolebruch

Nič také sa však nekonalo, po zbabraných záveroch obidvoch polčasov bola z toho prvá domáca prehra 2:3.

 

NAFTA GBELY – GABČÍKOVO 2:3 (0:2)
Góly: 69. D. Nemec, 73. D. Caltík – 40., 86. K. Zsigmond,  45. R. Nikulin.
Rozh. Švolík, Pavlovič, Fodor. ŽK 2:0 (P. Ravas, Rosa).
Gbely: P. Ravas – S. Kos (6. M. Žáček), D. Caltík, M. Rosa, N. Mihál, M. Horváth (76. L. Kumpan), R. Kleiber, L. Ravas (36. M. Pribyla), T. Knap, D. Smolinský (76. O. Neoveský), D. Nemec, tréner Adam Ambra.

Macek Knihy.Zahori

Hral sa obojstranne dobrý futbal s pozornými obranami, no v závere prvého polčasu domáci stratou koncentrácie dvakrát inkasovali a do kabín odchádzali s dvojgólovým mankom. V 40. min. dal vedúci gól Gabčíkova Zsigmond a v nadstavenom čase ukrajinský legionár Ruslan Nikulin zvýšil na 0:2. Po prestávke vyvinuli domáci snahu o zvrat v skóre, čo sa im aj sčasti podarilo, keď v priebehu štyroch minút vyrovnali. V 69. min. dal kontaktný gól Dominik Nemec a v 73. min. po štandardnej situácii vyrovnal Dominik Caltík na 2:2. Obaja súperi potom vyvinuli úsilie na strelenie víťazného gólu. Úspešnejší boli hostia, keď v 86. min. Zsigmond svojim druhým gólom zaistil tri body pre Gabčíkovo – 2:3.

 

Ďalšie výsledky: Boleráz – Levice 6:0, Prievidza – Pata 5:0, Nové Zámky – Imeľ 1:0, Kozárovce – Trebatice 2:2, Led. Rovne – Trstice 2:6, Trenč. Stankovce – Hurbanovo 0:0, Vion B – J. Bohunice 4:1.

Ďalší program: 9. kolo nedeľa 1.10. o 14.30 hod. FC Pata – Gbely.


.
Toto je čítané

Futbal: Trenčania ukončili skalickú sériu bez prehry

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v sobotnom zápase 7. kola nadstavbovej časti Niké…

BM Salon EV