Počas minulého víkendu (23.9.) si v Dubnici nad Váhom navlieklo boxerské rukavice 146 boxerov z celého Slovenska a jedného klubu z našich južných susedov, Maďarska. Bola to oslavne búrlivá akcia – 8 hodinový maratón II. Slovenskej ligy boxu (SLB).

Robo Reisenauer, Niko Sivák, Franko Kovár, Ali Reisenauer
Robo Reisenauer, Niko Sivák, Franko Kovár, Ali Reisenauer

Z mestečka Malacky prišli bojovať dvaja stateční mladíci za BC RTJ. Srdce a odhodlanie týchto boxerov odzneli hlasno a jasno v ringu.

Niko Sivák BC RTJ v modrom
Niko Sivák BC RTJ v modrom

Niko Sivák v kategórii st. žiakov vážiaci 80 kg nastúpil vo svojom debutovom zápase proti skúsenému maďarskému súperovi. Napriek tomu, že prvé kolo mal pevne v rukách, druhé kolo bolo tvrdým súbojom s miernou prevahou Maďara a tretie kolo ukázalo, že kondícia môže byť rozhodujúcim faktorom. Hoci Sivák preukázal obdivuhodnú odvahu a bojovnosť, zápas sa nevyvíjal v jeho prospech, končiac skóre 0:3.

Macek Knihy.Zahori
Martinský boxer v modrom vs Franko Kovár BC RTJ v červenom
Martinský boxer v modrom vs Franko Kovár BC RTJ v červenom

Mladý dorastenec, Franko Kovár, nastúpil do ringu v hmotnosti 63 kg. Franko, ktorý mal za sebou už dva zápasy, čelil náročnému súperovi z Martina. Jeho skúsenosti v ringu sa prejavili – prvé kolo ovládal pevnými direktami. Počas druhého kola sa nechal strhnúť do bitkárskeho súboja, čo mu nesedelo, ale jeho schopnosť prispôsobiť sa situácii a počúvať trénerov mu pomohla zápas otočiť. Tretie kolo prinieslo rozhodujúce momenty s viacerými čistými zásahmi na Kovárovu stranu, zabezpečujúc jeho víťazstvo 3:0.

Tieto dva zápasy ukázali, že kondičný tréning je kľúčový, ale odvaha a bojovnosť sú neoceniteľné.


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

Trnavské rádio Tak akorát 2024