Slovensko bude mať počas tohtoročných parlamentných volieb svoj volebný vlak, ktorý budú môcť využiť aj Záhoráci študujúci v Prahe a Brne. Práve študentom v týchto českých mestách má totiž vlak pomôcť dopraviť sa domov na voľby.

ilustračné foto

V piatok 29. septembra ich vlak zadarmo dovezie do Bratislavy, aby sa stihli do soboty presunúť do svojich bydlísk a odtiaľ odvoliť. “Vlak vypravujeme v spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko s cieľom motivovať mladých ľudí žijúcich v Českej republike vrátiť sa domov odvoliť tým, že im cestu domov poskytneme zadarmo,” uviedol zakladateľ iniciatívy Mladí proti fašizmu, Seničan Marek Mach. Keďže ide o študentov, ktorí môžu mať väčší problém zaplatiť za spiatočný lístok, v prvých kolách registrácie preferujú práve ich. Kapacitu vlaku budú dopĺňať aj ostatnými záujemcami, pričom s prepravou by sa malo pomôcť 1400 ľuďom.

Macek Knihy.Zahori

Odchod zo stanice Praha hl.n.

  • Praha hl.n. – Kúty – Bratislava hl.st.
  • odchod 29. 9. o 11.54, príchod približne o 16. hodine

Na stanicu je potrebné prísť už o 11.30

Odchod zo stanice Brno dolní nádraží

  • Brno dolní nádraží – Kúty – Bratislava hl.st.
  • odchod 29. 9. o 19.08, príchod približne o 20.30

Na stanicu je potrebné prísť už o 18.40

Kampaň nesie názov Nestrať svoj hlas a jej cieľom je motivovať ľudí, aby volili v predčasných parlamentných volbách a svoj hlas nenechali prepadnúť.

Na vlak sa možno zaregistrovať online na stránke www.volebnyvlak.sk.


.
Toto je čítané

Malackí mestskí policajti zachránili defibrilátorom život

Mestská polícia v Malackách v piatok 26. apríla prijala oznam zo záchrannej…

BM Salon EV