Letná sezóna sa skončila a prevádzkovatelia kúpalísk môžu bilancovať. V Malackách aj v Senici tvrdia, že tento rok to nebolo najhoršie.

Kúpalisko v Malackách bolo otvorené od 20. júna a sezónu ukončili v utorok 12. septembra. “Aj napriek 2-3 chladným týždňom uprostred leta kúpalisko navštívilo viac ako 19-tisíc návštevníkov. Je to síce menej ako vlaňajší rekord 22-tisíc ľudí, ale zároveň je to viac ako dlhodobý priemer od roku 2015, ktorý predstavuje cca 17700 návštevníkov. Takže so sezónou môžeme byť celkom spokojní,“ uviedol Dušan Rusňák, riaditeľ spoločnosti AD HOC Malacky, ktorá v meste pre- vádzkuje športoviská.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Mestské kúpalisko v Senici ukončilo letnú prevádzku 4. septembra. Počas celého leta
ho navštívilo 14183 navštevníkov. “Najvyššia koncentrácia ľudí tu bola v nedeľu 16. júla, kedy sa do bazénov prišlo schladiť 800 návštevníkov,” uviedla hovorkyňa radnice Tatiana Moravcová. Dodala, že kúpalisko bolo počas tohtoročnej letnej sezóny otvorené 64 dní, o deň menej ako vlani.

Vstup do areálu rekreačnej oblasti Kunovskej prihrady je voľný, preto mesto nedisponuje číslami návštevnosti: “Napriek tomu môžeme skonštatovať, že početnejšie bola priehrada navštevovaná v júli, kedy bolo priaznivejšie počasie. Lodenica s požičovňou malých vodných plavidiel sa tešila najväčšiemu záujmu predovšetkým počas víkendov, teda od piatka do nedele. Počas pracovného týždňa ju využívali návštevníci najmä v popoludňajších hodinách, pričom najväčší záujem bol o vodné šliapadlá.” Oba areály, kúpa lisko aj Kunovská priehrada, sú v správe mestskej spoločnosti RSM Senica.


.
Toto je čítané

Mesto Senica oceňovalo osobnosti kultúry

Na základe nominácií verejnosti a kultúrnych a vzdelávacích inštitúcií ocenili v Senici…

Lakovanie a Pieskovanie