V obci Kopčany v okrese Skalica majú oproti predchádzajúcim voľbám zvýšený počet ľudí, ktorí nie sú obyvateľmi obce. Pre TASR to uviedla zapisovateľka volebnej okrskovej komisie Iveta Uhrová.

ilustračné foto Envato Elements

“Máme v obci významné podujatie Návrat F. Š. Lotrinského na panstvá Holíč a Hodonín, ktoré je spojené s ukončením turistickej sezóny v žrebčíne z čias Márie Terézie. Pravdepodobne práve vďaka tomuto podujatiu sme tu mali zvýšený počet ľudí, ktorí hlasovali s voličským preukazom,” informoval zapisovateľka.

Aj preto podľa nej mali zatiaľ najviac voličov v čase od 9.30 do 11.30 h. “Účasť vo voľbách si naplánovali tak, aby stihli podujatie, ktoré bolo v obci plánované ešte pred vyhlásením termínu volieb,” doplnila Uhrová.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

V obci majú zapísaných v dvoch okrskoch dohromady 2004 voličov. “Od rána majú voľby bezproblémový priebeh. Doteraz odvolila približne polovica voličov zapísaných vo volebných zoznamoch, ale predpokladáme, že účasť sa ešte zvýši. K hlasovacím urnám prichádzajú voliči všetkých vekových kategórií, dopoludnia bolo viac mladších voličov, poobede, naopak, začali chodiť staršie ročníky,” povedala zapisovateľka volebnej okrskovej komisie.


.
Toto je čítané

Polícia pátra po 53-ročnom Jackovi z DSS Moravský Svätý Ján

Senickí policajti hľadajú nezvestného, 53-ročného muža z okresu Senica. Podľa informácií polície…

3D filamenty 2023