Aktualizované 2.10. → V nedeľu (1.10.) večer krátko po 18:30 padlo pri Čáčove lietadlo. Zahynuli dvaja ľudia.

Foto: Richard Toráč

pondelok 2.10. → Leteckú nehodu, ktorá sa stala včera v Čáčove pri mlyne, si na mieste udalosti prevzal senický vyšetrovateľ.

Podľa svedkov udalosti malo jednomotorové lietadlo OM-MIR, typ WT9 Dynamic preletieť ponad obývané domy a vzápätí sa z nezistených príčin zrútiť v tesnej blízkosti oplotenia jedného z domov.

  • Dvojčlenná posádka lietadla, 52 ročný muž a 19 ročný mladík, nešťastný pád žiaľ neprežili.

Senický vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia. Obhliadka miesta činu pokračuje z technických dôvodov aj dnes, od skorého rána. Na mieste udalosti sú okrem policajných vyšetrovateľov aj vyšetrovatelia Leteckého úradu Ministerstva dopravy SR.

Plocha draka Knihy.Zahori

Pôvodná spáva → Podľa očitých svedkov robilo lietadlo premety a padlo v Čáčove za mlynom.

Foto: Natália Poláková

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR prijalo na tiesňovú linku informáciu o páde malého lietadla. Na miesto vyslali ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci (RLP).

Foto: Natália Poláková

“Záchranári žiaľ na mieste zistili u dvoch osôb zranenia nezlučiteľné so životom,” informujú záchranári.

Trnavská krajská policajná hovorkyňa Zlatica Antalová ozrejmila, že polícia dostala informáciu o páde ultra ľahkého lietadla na pole. Na mieste sa podľa jej slov momentálne vykonávajú prvotné previerky.

Foto: HaZZ

Na miesto udalosti boli vyslaní štyria príslušníci Hasičského a záchranného zboru z HS v Senici s dvomi kusmi hasičskej techniky.

“Zasahujúci príslušníci po príchode na miesto udalosti zistili, že ide o malé lietadlo, v ktorom sa nachádzajú dve osoby bez známok života,” informovalo operačné stredisko HaZZ.

Foto: HaZZ

Podľa zoznamu lietadiel Dopravného úradu patrí havarovaný stroj firme slovenského herca a moderátora Daniela Dangla.

Dangla sme kontaktovali. Povedať nám dokázal len jednu vetu. „Prepáčte, nie som momentálne v stave sa k tomu vyjadrovať,“ uviedol pre TVNOVINY.sk.


.
Toto je čítané

Štartujeme SIAF 2024: 120 dní do začiatku najväčšej leteckej udalosti roka 

Odrátavanie začína! Do štartu 14. ročníka Medzinárodných leteckých dní SIAF 2024 na…

3D filamenty 2023