Bratislavský samosprávny kraj (BSK) opäť pomôže pri výbere strednej školy. V priestoroch nákupného centra Bory Mall v Lamači sa v piatok 13. októbra uskutoční 12. ročník podujatia Deň župných škôl. Na jednom mieste sa odprezentujú stredné školy a gymnáziá v pôsobnosti kraja. TASR o tom informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

foto BSK

“Výber strednej školy je jedno z najdôležitejších rozhodnutí mladého človeka. A nie je nič lepšie, ako sa stretnúť osobne s pedagógmi i žiakmi a získať informácie z prvej ruky,” skonštatoval predseda BSK Juraj Droba.

Deň župných škôl je určený nielen pre žiakov 8. a 9. ročníkov základných škôl. Patrí tiež učiteľom, pedagogickým poradcom, rodičom i širokej verejnosti. Cieľom je oboznámiť sa bližšie so strednými školami, zorientovať sa v ponuke a umožniť žiakom lepšie si vybrať “tú správnu” školu na štúdium.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Vybrať si je možné z 13 gymnázií (z nich osem má aj bilingválne triedy), jednej športovej školy, šiestich priemysloviek, 12 technických odborných škôl, štyroch obchodných a jednej hotelovej akadémie. Ako aj siedmich odborných škôl zameraných na služby, piatich umeleckých škôl, dvoch zdravotníckych a troch pedagogických škôl.

Podujatie potrvá od 9.00 do 19.00 h. Bližšie informácie o jednotlivých školách sú zverejnené aj na webe kraja. Rovnako si môžu záujemcovia stiahnuť brožúru Končíš základku? Vyber si strednú podľa seba!


.
Toto je čítané

Lávka na Stupavskej ulici v Malackách je vo výraznom sklze

Mesto Malacky podpísalo zmluvu na rekonštrukciu vyše desaťmetrovej pešej lávky ponad potokom…

Lakovanie a Pieskovanie