Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v piatkovej “prestrelke” 9. kola Niké ligy nad MFK Skalica 5:3 a posunuli sa na druhé miesto v tabuľke o bod za Trenčín. Ich súperi však odohrajú svoje stretnutia cez víkend. Skalica prehral tretí duel po sebe.

foto mfkskalica.sk

V zápase dvoch diametrálne rozdielnych polčasov privítala Žilina na domácom trávniku Skalicu. Domáci hrali od úvodu mimoriadne ofenzívne, v 12. minúte otvoril skóre zápasu Dávid Ďuriš, aby o šesť minút neskôr zvýšil vedenie MŠK na 2:0 Essomba. Žilina pokračovala v nápore, ale skvelý Martin Junas likvidoval jednu šancu “šošonov” za druhou.

Do druhého polčasu nastúpili Skaličania ako vymenení, začali sa viac tlačiť do útoku a Žilina kopila chyby v defenzíve. Na gól skalického Smékala ešte odpovedala Žilina zásahom Ďuriša, ale následne hostia gólmi Matejova a Yaa vyrovnala na 3:3. O zisku troch bodov pre MŠK rozhodol v 83. minúte striedajúci Henry Addo, ktorý sa do hry vrátil po zranení a pred zápasom si prevzal ocenenie za Hráča mesiaca. Záhoráci vrhli všetky sily do útoku, ale na vyrovnanie to už nestačilo. Naopak, Žilina útočila do otvorenej obrany a skóre zápasu tak v nadstavenom čase uzavrel krásnou strelou striedajúci Mário Sauer.

MŠK Žilina – MFK Skalica 5:3 (2:0)

Góly: 12., 60. Ďuriš, 18. Essomba, 83. Addo, 90+3. M. Sauer – 50. Smékal, 62. Matejov, 75. Yao
ŽK: Mášik
Rozhodovali: Kružliak – Poláček, Hrmo.
Diváci: 1321

Žilina: Belko – Leitner, Minárik, Ndjeungoue – Rusnák, Gidi (90+2. Stojčevski), Adang (63. M. Sauer), D. Javorček (46. Bari) – Essomba (63. Iľko), Jambor (70. Addo), Ďuriš

Skalica: Junas – A. Krčík, Ranko, Palacios, Rudzan – Matejov (67. Gaži), Mášik (81. Černek), Nagy, Yao – Vlasko (86. Morong) – Smékal (67. Špehar)

Záhorácke rádio 2024 01

Hlasy po zápase

Jaroslav Hynek, trénre Žiliny: “My sme vnímali, že Skalica má skúsený tím a dokáže držať loptu, čo sa aj ukázalo. V prvom polčase sme išli za výsledkom, darilo sa nám hrať tak, ako sme chceli. Ak by sme v prvom polčase premenili šance, tak mohlo byť po zápase. V druhom polčase nám nevyšiel taktický zámer, boli sme nepresní a Skalica to využila. Musím však chlapcov pochváliť za reakciu po inkasovaných góloch, ukázali kvalitu, chcenie a išli za výhrou. Je však potrebné sa zamyslieť nad niektorými vecami, musíme veci riešiť inak a je to na hlbšiu analýzu.”

Pavol Majerník, Skalica: “Zápas dvoch rozdielnych polčasov, v prvom polčase nám nefungovalo nič. Zmenili sme systém hry, v kabíne sme si niečo povedali a hráči výborne zareagovali. Škoda, že za stavu 3:3 sme si zápas neustrážili a zaslúžene sme prehrali.”


.
Toto je čítané

Hokej: Malačan Patrik Koch posilní reprezentáciu na majstrovstvách sveta

Rodák z Malaciek Patrik Koch posilní slovenskú hokejovú reprezentáciu na nadchádzajúcich MS…

Trnavské rádio Tak akorát 2024