Ani po štvrtom zápase sezóny zatiaľ nenašli Záhoráci premožiteľa a pripísali si dva body do tabuľky, keď zdolali v 5. kole Niké Handball Extraligy po gólovej prestrelke HK Košice 41:37.

Štart do stretnutia vyznel zo strany Záhorákov katastrofálne, keď svietil na ukazovateli skóre po 5 minútach hrozivý stav 0:4. Prvý ich gól v stretnutí zaznamenal až v 6. minúte Konečný, ale aj keď sa postupne začali presadzovať v ofenzíve, súperovi sa darilo držať Záhorákov na dištanc. V 13. minúte viedol 9:2, o tri minúty neskôr ešte 12:6. Od tohto momentu začali Záhoráci postupne ukrajovať z výrazného náskoku východniarov a v 25. minúte Žunič prvýkrát vyrovnal skóre a v 28. minúte dokonca Marek Tóth poslal jeho tím do vedenia. Napokon s do šatní išlo za nerozhodného stavu 17:17.

Kým úvod prvého polčasu si Záhoráci neustrážili, druhý začali naopak výborne a po šiestich minútach už viedli o 5 gólov. Lenže Košičania sa nevzdávali a opäť sa dotiahli na dva góly. V 44. minúte videl červenú kartu hosťujúci Ivanov, ale hostia sa ani po jeho diskvalifikácii nevzdávali a stále sa držali na dostrel. Našťastie Záhoráci nedopustili drámu ako v zápase s Topoľčanmi a vedenie si udržali až do konca stretnutia a nakoniec dokázali súperovi streliť 41 gólov.

Záhorácke rádio 2024 01

Záhoráci Stupava/Malacky – HK Košice 41:37 (17:17)

Zostava a góly HC Záhoráci Stupava/Malacky: Rybár, Velebný, Maslić – Tóth a Žunić po 7, Kurka 6, Blašković 5, Burnazović 5/2, Kovács 4, Ristić, Konečný a Grich po 2, Prevaj 1, Frýbert, Baláž, Valachovič. Tréner Bojan Cirić, zodpovedný vedúci Branko Grich, funcionári Michal Rybár a Pavol Stachovič.

Najviac gólov HK Košice: Hruščák 11, Guzy 10/3, hriňak 5, Baláž 4.

Hlasy po zápase

Michal Kurka, spojka HC Záhoráci Stupava/Malacky: „Nezačali sme tak zle ako tomu napovedá priebeh z úvodu stretnutia, keď sme prehrávali 0:4 a dokonca aj 2:9. Mali sme množstvo čistých gólových šancí, ktoré nám ale zlikvidoval vynikajúci Shejbal. Pri oddychovom čase sme si povedali, že musíme pokračovať v hre tak ako predtým, ale musíme premieňať šance. Gól po góle sme postupne sťahovali náskok súpera. Zlepšili sme obranu a konečne sme začali premieňať šance. Do druhej časti sme nastúpili tak ako do prvého polčasu s tým, že musíme behať. Súper mal za sebou dlhú cestu a v zostave niekoľko hráčov, ktorí to nemohli kondične vydržať. Na konci sme síce spravili chybičky, ktoré nás stáli vyšší náskok, ale na rozdiel od zápasu s Topoľčanmi sme duel dohrali do víťazného konca. Vyzdvihol by som Mareka Tótha, ktorý vynikajúco zahral. Narýchlo nahradil Romana Valachoviča a zhostil sa tejto úlohy suverénne a vynikajúco. V neposlednom rade by som poďakoval skvelému publiku, ktoré nám vytvorilo skvelú kulisu, ktorá nám veľmi pomohla.“

Bojan Ćirić, tréner HC Záhoráci Stupava/Malacky: „Viem, že sa začínam opakovať, ale opäť nie som spokojný s tým, ako sme hrali v obrane počas celého zápasu. Tiež som nespokojný, ako začal náš útok. Jedna vec je hrať rýchlo, to je niečo, čo chcem, ale hráme nezodpovedne a to je vec, ktorú musíme čo najskôr zmeniť. Na druhej strane, keď sledujete naše zápasy, môžete vidieť modernú, rýchlu hádzanú a to sa mi páči. Včera sme strelili v druhom polčase 24 gólov, z toho minimálne 50 % tvorili rýchle protiútoky. Každý tím má svoje výhody a toto je určite naša. Tešia ma najmä výkony hráčov z našej lavičky. Pre problémy s členkom sme nemali Valachoviča, tak nastúpil Marek Tóth a strelil 7 gólov. Lukáš Konečný mal v Topoľčanoch výborný zápas, proti Košiciam začal trochu zle a nastúpil Igor Žunić a strelil 7 gólov. To isté platí aj na postoch v obrane a na brankárskom poste. V tom je sila tohto tímu. Preto dosahujeme výsledky. Ešte raz sa chcem poďakovať našim fanúšikom za skvelý deň. Teraz sa už pripravujeme na prvý pohárový zápas, ktorý hráme v stredu v Topoľčanoch.“


.
Toto je čítané

Karting: Stupavčan Jakub Gašparovič vyhral prestížne preteky vo Francúzsku

Slovenský reprezentant, 13-ročný Jakub Gašparovič zo Stupavy, sa stal vo francúzskom Val…

Lakovanie a Pieskovanie