V Kútoch sa stretli dve mužstvá, ktoré v tomto ročníku ešte nevyhrali. Po poslednom hvizde vyleteli ruky nad hlavy Sokolíkom, ktorí sa postarali o svoje prvé víťazstvo v ročníku i jediné víťazstvo hosťujúceho mužstva v tomto kole.

foto zo zápasu Spartak Stráže – Slovan Šaštín

V Šaštíne-Strážach sa hralo mestské derby, úspešnejší bol domáci Spartak, hosťujúci Slovan však v ničom nezaostal. Po prehre Brodského v Kopčanoch tak ostal Spartak v súťaži jediným mužstvom bez prehry. Hlboké ukončilo Radimovu víťaznú sériu. Holíč i Mokrý Háj museli doháňať polčasové vedenie hosťujúcich mužstiev.

 

ZsFZ 6. liga Západ 9. kolo 

Hlboké – Radimov 3:1 (2:1)

Góly: 11., 20. M. Šúrek, 78. M. Šustek – 34. P. Božek.

Rozh. Hulínek, Kusý, Košťál. ŽK 1:3 (Otépka – Urbánek, Dermek, tréner Juračka).

V Hlbokom sa hral priemerný zápas, v ktorom boli domáci efektívnejší. Už v 11. min. sa ujali vedenia gólom Mira Šúrka a ten istý hráč pridal v 20. min. peknou strelou spoza šestnástky aj druhý gól – 2:0. Hostia chceli potvrdiť dobrú formu z posledných zápasov, čo sa im aj podarilo. Kontaktný gól dal v 34. min. Paťo Božek keď preloboval domáceho brankára Noščáka – 2:1. V druhom polčase boli aktívnejší hostia, vypracovali si aj viaceré príležitosti, no druhý gól už nepridali. Naopak, v 78. min. sa centrovaná lopta Mareka Šusteka aj s prispením brankára Biskupiča dostala do siete hostí – 3:1. Znížiť mohol Rehák, no Noščáka zastúpil na bránkovej čiare obranca Pajpach. Hlboké tak ukončilo Radimovu jeho skvelú sériu štyroch víťazstiev v rade.

 

Kopčany – Brodské 3:2 (2:1)

Góly: 10. D. Karas, 24. T. Zabadal (11), 74. Milan Vašíček – 21. G. Trubiroha, 87. D. Gál.

Rozh. Köppl, Baláž, Trnka. ŽK 5:5, ČK 1:1 (84. R. Neúročný – 84. Teixeira).

Až v 9. kole sa futbalisti Brodského „dočkali“ prvej prehry v prebiehajúcom ročníku. Susedské derby v Kopčanoch bolo bojovné, nechýbali góly ani množstvo kariet (aj 2 červené). Vedenia sa ujali domáci už v 10. min., kedy prekonal Jančího v bráne hostí Dávid Karas – 1:0. Brodské však o svoju neporaziteľnosť nechcelo prísť a zvýšenou bojovnosťou sa v 24. min. dočkalo vyrovnania zásluhou Gaba Trubirohu – 1:1. O tri minúty však dostali domáci výhodu pokutového kopu a z neho poslal Kopčany opäť do vedenia Tomáš Zabadal – 2:1. Tak skončil aj polčas. Po prestávke v bojovnom zápase zvýšil cedenie domácich na rozdiel dvoch gólov Milan Vašíček, no hostia ani za tohto stavu zbrane nezložili. V 87. min. dal kontaktný gól Dávid Gál na 3:2, no na vyrovnanie už hosťom čas neostal. Obidve strany dohrávali bez jedného vylúčeného hráča.

 

Mokrý Háj – Stará Turá 2:1 (0:1)

Gól: 72., 81. M. Petrovič – 17. J. Sedlák.

Rozh. Bulko, Kováčik, Poruban. ŽK 1:1 (Lašák – Valenčík).

V Mokrom Háji sa predstavili dve popredné mužstvá súťaže a bolo na čo pozerať. Prvý pohrozili domáci strelou Lašáka, úspešnejší v zakončení však boli hostia, ktorý sa po štvrťhodine hry dostali do vedenia po gólovej strele Sedláka – 0:1. V 32. min. strelu Krupodorova odvrátil v poslednej chvíli z bránkovej čiary obranca hostí, strely Kavoňa ani Vaška v sieti neskončili a šťastie mal domáci brankár Jankovič po strele Peterku, ktorú s námahou vytlačil na roh. Celý druhý polčas sa hral v réžii domácich. Z viacerých príležitostí góly nepadli, až v 72. min. po peknej prihrávke Lašáka obišiel Mišo Petrovič aj brankára hosti a do prázdnej brány vyrovnal na 1:1. Z veľkého tlaku nakoniec prišiel aj víťazný gól. V 81. min. po akcii Vaška s Lašákom sa presadil päť Petrovič – 2:1.

Holíč – Rybky 2:2 (0:1)

Góly: 55. B. Masaryk, 87. M. Hlúpik – 10. I. Ravas, 86. D. Moravanský.

Rozh. Pivarček, Frič, Fuňák. ŽK 0:2 (Chudý, Chvála).

Dvakrát vyhrávali futbalisti Rybiek, no body sa nakoniec delili. Hostia boli prekvapujúco od začiatku zápasu lepším mužstvom. K zakončeniu sa ako prví dostali domáci Daniel a Mráz, z ich strelami si Rýzek v bráne hostí bez problémov poradil. V 10. min. si Ivan Ravas spomenul, že pred časom dal v Holíči v drese Rohova 4 góly a teraz sa presadil aj v drese Rybiek – 0:1. Viackrát mohli hostia svoje vedenie zvýšiť, no nestalo sa tak. Nepresadil sa ani domáci Samadov v polčasu. Rovnako v 10. min. po prestávke sa presadili aj domáci, keď po trestnom kope sa hlavičkou presadil Beno Masaryk – 1:1. Gólovú radosť Samadova po trestnom kope prekazil skvelým zákrokom Rýzek. Zápas sa blížil k remízovému záveru, keď domácich hráčov  i fanúšikov šokovali hostia druhým gólom, keď Vaculku peknou strelou prekonal Dominik Moravanský – 1:2. Radosť hráčov Rybiek však netrvala dlho, už o minútu striedajúci Milan Hlúpik na dvakrát prekonal Rýzka a body sa tak predsa len delili – 2:2.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Dubovce – Jablonica 1:1 (0:0)

Góly: 76. R. Drgon – 54. M. Galba.

Rozh. Gádoši, Fodor, Velký. ŽK 0:2 (Galba, Kolenyak).

O výborný futbal sa v Dubovciach postarali obidve mužstvá. V prvom polčase ani jedno mužstvo nedokázalo prekonať obranné rady súperov, hoci niekoľko šancí bolo na obidvoch stranách a tak sa išlo do kabín za nerozhodného stavu. Po prestávke sa ako prvý tešili hostia, ktorých dostal do vedenia v 54. min. bývalý mládežnícky reprezentant Mário Galba – 0:1. Domáci pritlačili, boli aktívnejší i dôraznejší a zaslúžene sa dočkali aj vyrovnania. V 76. min. prekonal Lukáša Pátka (hráč z poľa) v bráne hostí kanonier Rado Drgon – 1:1. Keďže do konca stretnutia už ani jedno mužstvo gól nedalo, mužstvá sa rozišli zmierlivou remízou.

Spartak Stráže – Slovan Šaštín 2:1 (0:1)

Góly: 37. V. Buzay, 79. I. Letko – 6. M. Herda.

Rozh. Fehér, Šmátrala, Juhás. ŽK 2:2 (Jankovič, Slovák – Michalica, Herda)

Gólová norma Spartaka na domácom ihrisku bola doteraz minimálne 5 gólov na zápas. Aj v tomto stretnutí bol papierovým favoritom, no všetci vieme, že mestské derby zvyčajne favorita nemá. To sa potvrdilo aj v tomto stretnutí, keď už v 6. min. poslal hosťujúci Slovan do vedenie jeho kapitán Matúš Herda – 0:1. Spartakovci dlho dobíjali bránu Patrika Vacha, podarilo sa im to v 37. min., kedy presne trafil Viktor Buzay – 1:1. Po prestávke sa rozpútala neľútostná bitka o víťazstvo. Domáci boli aktívnejší, mali viac príležitostí a aj sa dočkali víťazného gólu. V 79. min. ho dal Igor Letko – 2:1. Po zaváhaní Brodského v Kopčanoch tak ostal Spartak jediným nezdolaným mužstvom.

Kúty – Bor. Mikuláš 0:3 (0:0)

Góly: 50., 61., 90. M. Ferenčík.

Rozh. Gašparíková, Oselský, Opatovský. ŽK 0:2 (Krchňavý, Ferenčík).

V zápase dvoch posledných mužstiev tabuľky, ktoré ešte nepoznali pocit víťazstva v tomto ročníku, sa hralo o Čierneho Petra. V prvom polčase boli aktívnejší hostia, no niekoľko príležitostí bolo na obidvoch stranách. Do šatní sa však odchádzalo za bezgólového stavu. Po prestávke sa však „utrhol z reťaze“ hosťujúci Milan Ferenčík, ktorý hetrikom rozhodol o víťazstve Sokolov z Borského Mikuláša. V 50. min. otváral skóre z trestného kopu. Po hodine hry sa domáci z gólu tešili predčasne. Pískal sa ofsajd a z následného útoku hostí zvýšili Frenčík na 0:2. Niekoľko príležitostí mali aj domáci futbalisti, no Dominika Cigánka v bráne hostí neprekonali. V nadstavenom čase uzavrel Ferenčík svoj hetrik, keď zúročil svoje prvoligové skúsenosti z dresov Baníka Ostrava, Banskej Bystrice a FK Senica.

Ďalší program: 10. kolo sobota 7.10. o 14.30 hod. FC Rybky – Kopčany, nedeľa 8.10. o 14.30 hod. Brodské – Dubovce, Jablonica – Spartak Stráže, Mokrý Háj – TJ Kúty, Stará Turá – Hlboké, Radimov – Holíč, Bor. Mikuláš – Slovan Šaštín.


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

Lakovanie a Pieskovanie