Už najbližší víkend 6. – 8. októbra ožijú ulice Stupavy oslavou a tradíciou pestovania kapusty a kultúry, pri jubilejnom 25. ročníku najväčšieho festivalu na Záhorí – Dni zelá. Mestské kultúrne a informačné centrum Stupava pripravilo pre návštevníkov bohatý kultúrny program, zostavený pre každú vekovú generáciu.

foto Stupava.sk

Z hudobných formácií sa návštevníci môžu tešiť napríklad na Samo Tomeček & Milujem Slovensko Band, Arzén, Majselfa, Fragile, Starmaniu Originál, Dominiku Mirgovú, Tomáša Bezdedu s kapelou, Kochanski, Hudbu Ministerstva vnútra SR a podujatie svojim vystúpením ukončia v nedeľu o 20:00 Kandráčovci, po ich vystúpení si budete môcť vychutnať tradičný ohňostroj.

Pestrý program je pripravený aj pre najmenších. Okrem kolotočov, ktoré budú postavené pozdĺž Mlynskej ulice v hlavnej zóne podujatia, v Kaštieľskom parku bude situovaná detská zóna, kde budú nafukovacie atrakcie, lukostreľba, tvorivé dielne a rôzne krásne divadielka a vystúpenia pre deti.

O folklórny program sa postarajú miestny ženský spevácky zbor Nevädza, DFS Stupavjánek, ale aj DFS Klnka z Dúbravky. Milovníkov dychovky poteší Záhorienka, ak ste fanúšik gospelovej hudby vychutnať si môžete koncert skupiny Lamačské chvály v kostole sv. Štefana v nedeľu popoludní.

Počas Dni zelá bude program prebiehať aj v Ekocentre Stupava. Sobota bude venovaná Jablkovému hodovaniu a v nedeľu nás čaká napríklad varenie vegánskej kapustnice, ale aj fermentovanie a ochutnávka kvasených produktov.

Nebude chýbať výstava úrody v Sedliackom dvore, súťaž vo varení kapustnice za kultúrnym domom, rozmanitá gastronómia, remeselná zóna, či poľnohospodárska zóna, ale aj tradičná zóna v Máste. Pozrieť si tu návštevníci môžu ukážky rezania a šliapania kapusty, ale aj expozíciu historických fotografií v Obecnom dome a samozrejme si tu budete môcť zakúpiť Stupavské zelé lokálnych pestovateľov kapusty z Mástu. V sobotu 7. októbra máte tiež jedinečnú možnosť navštíviť súkromné múzeum miestneho zberateľa pána Antona Stankovského – Mástsky sedlácký dvúr, ktoré sa na nachádza na Hviezdoslavovej ulici 39.

Mesto Stupava


.

Trnavské rádio Tak akorát 2024