Trnavský samosprávny kraj (TTSK) rozbehol výstavbu novej športovej haly pri Strednej odbornej škole podnikania v remeslách a službách v Senici a pokračuje s výstavbou nového multifunkčného ihriska pri Spojenej škole v Holíči. Náklady stavebných prác projektov na rozšírenie športovej infraštruktúry pri stredných školách na Záhorí prevýšia sumu dva milióny eur, informoval predseda TTSK Jozef Viskupič.

Župa pokračuje s výstavbou nového multifunkčného ihriska pri Spojenej škole v Holíči, foto TTSK

Multifunkčné ihrisko v Holíči bude určené na futbal, tenis a volejbal. K športovisku bude vybudovaný nový prístup a jeho okolie bude upravené. Súčasťou projektu je aj kompletná rekonštrukcia kotolne a inštalácia centrálne riadeného bezdrôtového systému zónovej regulácie vykurovania. Celková suma na výstavbu športoviska je takmer 210 000 eur, ktorú vyčlenil kraj zo svojho rozpočtu.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Navrhovaná novostavba telocvične pri Strednej odbornej škole podnikania v remeslách a službách v Senici bude pozostávať z dvoch konštrukčných blokov, a to z murovanej časti zázemia a oceľovej haly športovej plochy. V cvičiacej miestnosti telocvične je navrhnuté basketbalové, volejbalové a tenisové ihrisko. Samostatný objekt bude energeticky úsporný, na budove bude umiestnená fotovoltika a realizované budú aj vodozádržné opatrenia. Predpokladaná hodnota zákazky je takmer 1,9 milióna eur, pričom kraj získal príspevok vo výške 1,1 milióna eur z Fondu na podporu športu.

Župa začala s výstavbou novej športovej haly pri SOŠ podnikania v remeslách a službách v Senici, foto TTSK

TTSK v tomto roku zrekonštruoval športový areál pri Obchodnej akadémii v Senici a minulý rok postavil novú telocvičňu v Gbeloch. V budúcom roku plánuje začať s prístavbou telocvične pri Strednej zdravotníckej škole v Skalici, informovala podpredsedníčka TTSK Veronika Buc. Aktuálne bola dokončená projektová dokumentácia a vydané stavebné povolenie. So stavebnými prácami plánuje krajská samospráva začať začiatkom budúceho roka.


.
Toto je čítané

Dve osoby zasiahol na stanici v Malackách elektrický prúd, zranili sa

Dve neplnoleté osoby zasiahol v piatok (26. 4.) na železničnej stanici v…

Trnavské rádio Tak akorát 2024