Záujem o stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) vzrástol medziročne o takmer 20 percent. Vyplýva to z počtu prihlásených záujemcov do prijímacieho konania. Kým v uplynulom školskom roku prišlo 13 864 prihlášok, v tomto to bolo 16 577 prihlášok. TASR o tom informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

ilustračné foto Elements Envato / astrakanimages

“Sú to kvalitné školy, s dobrými odbormi, reputáciou či uplatnením sa v praxi. Som rád, že sa nám naše školstvo podarilo posunúť dopredu. Rovnako sa zvýšil záujem aj o odborné školy, čo je určite devíza. Mať remeslo v ruke je výhra, nakoľko takýchto profesií je nedostatok,” skonštatoval predseda BSK Juraj Droba.

Macek Knihy.Zahori

Najväčší záujem bol o všetky bilingválne a osemročné gymnáziá, najžiadanejším bolo bilingválne štúdium na Gymnáziu J. Papánka na Vazovovej v Bratislave. Prihlásil sa tam 21-násobok počtu uchádzačov. Veľkému záujmu sa tešia aj viaceré stredné priemyselné, stredné odborné školy či umelecké školy. Po gymnáziách bol najväčší záujem o IT odbory, umelecké odbory a bilingválne odbory na stredných odborných a priemyselných školách.

V prijímacom konaní pre školský rok 2023/2024 bolo rozpísaných pre celý Bratislavský kraj 7316 miest. Reálne sa z nich naplnilo 6824 (počet prvákov), stále tak zostalo 492 neobsadených miest. Počet všetkých evidovaných žiakov k 15. septembru je 22 770. Vlani to bolo 21 759.


.
Toto je čítané

Pondelkové vydanie Záhoráka opäť prináša novinky z regiónu

Ako každý pondelok, je Záhorák pripravený pre svojich čitateľov s množstvom čerstvých…

Lakovanie a Pieskovanie