Medzi Holíčom a Baťovým kanálom vznikla nová cyklotrasa. Výstavba 6,15 kilometra dlhého úseku Moravskej cyklotrasy číslo 7.3 sa začala v januári tohto roka, práce boli ukončené v septembri. Dielo v hodnote 921 000 eur bez DPH zrealizovala pre Trnavský samosprávny kraj spoločnosť Eurovia SK, informovala krajská samospráva.

foto TTSK

Trasa sa začína za Holíčom, vedie po korune ochrannej protipovodňovej hrádze rieky Morava a končí sa na úrovni prístaviska na konci Baťovho kanála pri meste Skalica. Moravská cyklotrasa prepája strategické medzinárodné cyklotrasy od Eurovelo 13 – Po stopách železnej opony s Baťovým kanálom, ktorý predstavuje významné centrum cestovného ruchu. Nachádza sa v blízkosti miest Holíč a Skalica a umožňuje mobilitu pracovných síl a cezhraničnú spoluprácu s regiónom Hodonín v Českej republike.

Úsek Moravskej cyklotrasy 7.3 je pokračovaním úseku 7.2 Moravskej magistrály. Jeho celková šírka je 3,5 metra, pričom pozostáva z obojstranných zemných zatrávnených krajníc so šírkou 0,25 metra a tri metre širokej plochy pre prejazd cyklistov, upresnila hovorkyňa spoločnosti Eurovia SK Simona Tančáková. V rámci stavebných prác sa na úseku odstránilo aj desať kusov starých oceľových rámp a osadili sa nové moderné rampy.

 

 


.

Lakovanie a Pieskovanie