V 10. kole Niké ligy si futbalisti MFK Skalica doma pripísali do tabuľky cenné víťazstvo s nováčikom súťaže FC Košice. Skaličania tak ukoničli nepriaznivú sériu troch kôl, v ktorých nebodovali.

foto mfkskalica.sk

MFK Skalica – FC Košice 1:0 (1:0)

Gól: 25. Smékal
ŽK: Golikov, Mizerák, Fabiš, Sovič (všetci Košice)
Rozhodovali: Gemzický – Jekkel, Jánošík
Divákov: 1235

Skalica: Junas – A. Krčík, Ranko, Podhorín, Rudzan – Nagy, Mášik (70. Černek) – Gaži (88. Morong), Vlasko, Yao – Smékal (67. Špehar)

Košice: Kira – Fabiš, Liener (41. Turčák, 75. Petrák), Šindelář, Greššák, Mizerák – Faško, Golikov (41. Sovič), Gallovič, Anane (41. Vasiľ) – Lačný (67. Sagna)

Do zápasu s Košicami nastúpili Skaličania v obmenenej zostave, v ktorej sa objavil opäť aj Oliver Podhorin, ktorého posledné kolá potrápili problémy s trieslami. V základnej zostave na ligový duel sa po prvý raz predstavil aj Adam Gaži. Do zápasu vstúpili domáci lepšie ako hostia a v 7. minúte sa po chybe hostí v defenzíve dostali do šance, no Smékalova strela mierila povedľa brány hostí.

V 9. minúte sa presadili hostia, ktorí poslali loptu do siete, no pre postavenie mimo hru ich zásah nebol platný. V 26. minúte sa Skalica dostala do vedenia, keď sa po Krčíkovom centri dostal k lopte Yao, ktorý to skúšal najskôr hlavou, následne jeho dorážku zblokoval Fabriš. K odrazenej lopte sa dostal Daniel Smékal, ktorý sa nemýlil – 1:0. O pár minút neskôr prišiel opäť Krčíkov center, ale Vlasko mieril hlavou nad bránu hostí.

Pálfyovci Knihy.Zahori

V druhom polčase začali opäť aktívnejšie Skaličania, strelou z diaľky to skúšal Yao, no hosťujúceho brankára neprekvapil. Postupne hostia ožívali a dostávali sa viacej do šancí. V 56. minúte preveril Martina Junasa hosťujúci Fabiš, následne to skúšal Lačný, ktorého strela preletela povedľa brány. Hostia sa dostali do dobrej šance aj v 83. minúte, kedy Petrák strelou z diaľky mohol vyrovnať, no domáci gólman vytiahol pekný zákrok. V druhom polčase si futbalisti zo Skalice výraznejšiu šancu nevytvorili, no vedenie 1:0 si postrážili a hostí poslali domov naprázdno.

Hlasy

Pavol Majerník, tréner Skalice: “Bolo vidieť, že proti sebe hrajú dve mužstvá, ktoré potrebujú bodovať, pretože išlo o šesťbodový zápas. Mali sme celkom solídny vstup do zápasu, vytvorili sme si dve, tri príležitosti, dali sme gól. Veľká škoda, že z tých príležitostí sme nepridali ešte jeden gól, pretože druhý polčas to bolo z našej strany veľmi nervózne. Na chalanoch bolo cítiť zodpovednosť za výsledok, úplne sme upustili od vecí, ktoré nám fungovali v prvom polčase a bola to len taká kopaná hore-dole. Nemyslím si, že druhý polčas bol z našej strany dobrý, samozrejme, súper trochu pritlačil, mal nejaké situácie, ale tie sme zvládli a som veľmi rád za tri body.”

Zdroj: mfkskalica.sk


.
Toto je čítané

Hokejbal: Po prvých dvoch zápasoch je stav semifinálovej série Skalica – Považská Bystrica vyrovnaný

Počas uplynulého víkendu (27. – 28.4.) sa začali semifinálové série hokejbalovej extraligy.…

Lakovanie a Pieskovanie