Už druhý ročník charitatívneho behu SKALICKÁ OSMIČKA v nedeľu (8.10.) odštartoval na Námestí slobody v Skalici. Do podujatia Nadácie AGEL, ktorého štartovné bolo odovzdané Filipkovi Veselému a deťom z Centra pre deti a rodiny v Skalici, sa zaregistrovalo až 252 bežcov vrátane 80 detí. Novinkou bola samostatná kategória Nordic walking a chodci. Behu sa zúčastnili aj futbalisti MFK Skalica a hendikepovaný úspešný športovec Ivo Koblasa, autor knihy Nikdy to nevzdám.

Trasa osem kilometrového preteku viedla od Námestia slobody k Baťovmu kanálu a spať. Organizátori nezabudli ani na deti a okrem trasy priamo na námestí na nich čakali pestré sprievodné aktivity ako maľovanie na tvár,  maskot nadácie – doktorka AGI alebo ujo Dudolíny so svojou zábavnou balónovou šou. O bezpečnosť sa postarali záchranári z AGEL Merea, ktorí mali pripravenú aj interaktívnu ukážku poskytnutia prvej pomoci.

“Sme nesmierne radi, že aj napriek veternému a daždivému počasiu na námestie prišli ľudia s dobrým srdcom. Nielen bežci, ale tí, ktorí chcú pomáhať. Celý výťažok zo štartovného bol už tradične použitý na pomoc. Vďaka ním sme mohli odovzdať šeky v hodnote 2 000 eur Filipkovi, ktorý od narodenia trpí viacerými diagnózami ako detská mozgová obrna i postihnutím všetkých štyroch končatín. Vďaka bežcom bude môcť absolvovať rehabilitačný pobyt v Trenčíne,” približuje predsedníčka Správnej rady NADÁCIE AGEL Mgr. Iveta Chreneková a dodáva, že okrem toho rovnakou čiastkou, 2 000 eur, podporili aj Centrum pre deti a rodiny v Skalici.

Beh sa začal štartom novinky – kategórie Nordic walking a chodci, do ktorej sa zaregistrovalo 22 účastníkov. Na štart sa postavili aj dve zvieratká – psík a kôň. Prvou víťazkou tejto kategórie sa stala Simona Bančáková.

Nasledoval štart hlavnej kategórie bežcov, ktorú so skvelým časom 27:17:08 vyhral Jozef Jurčík v mužskej kategórii. Ženskú kategóriu ovládla Silvia Javorská a s trasou si hravo poradila za 32:26:42. Obrovský potlesk, uznanie a obdiv si však vyslúžil senior Vladim Vlček, ktorý tak ako minulý rok, aj tento absolvoval celý osem kilometrový okruh na invalidnom vozíku.

„Druhý ročník nášho behu pritiahol väčšiu pozornosť domácich, a preto máme ambíciu v ňom pokračovať a urobiť z neho skalickú tradíciu. Pevne veríme, že budúcoročný beh, ktorý sme naplánovali na 6. októbra 2024, prekoná naše očakávania a opäť sa na ňom stretnú fantastickí ľudia, ktorí podporia našu víziu pomáhať tým, ktorí to potrebujú,“ dodala Iveta Chreneková.

Výsledky Nordic walking a chodci:

1. miesto – Simona Bančáková
2. miesto – Lucia Macháčková
3. miesto – Jarmila Ivánková

Výsledky ženy:

1. miesto – Silvia Javorská
2. miesto – Lucia Hladká
3. miesto – Aneta Janigová

Výsledky muži:

1. miesto – Jozef Jurčík
2. miesto – Roman Spurný
3. miesto – Boris Maxian

Celkové výsledky behu SKALICKÁ OSMIČKA nájdete na tejto webovej stránke.


.
Toto je čítané

Diaľnica D2 v smere do Bratislavy je pri Kútoch prejazdná len v jednom pruhu

Diaľnica D2 je od pondelka (29.4.) 10.00 h v smere do Bratislavy…

Lakovanie a Pieskovanie