Záhoráci odohrali v stupavskej hale proti majstrovi z Považskej Bystrice kvalitné stretnutie, keď až do samotného záveru dokázali hostí držať v obave o výsledok.

Záhoráci Stupava/Malacky – MŠK Považská Bystrica 28:34 (13:15)
Zostava Záhoráci Stupava/Malacky: Maslić, Rybár – Tóth, Valachovič 1, Blašković 8, Žunić, Konečný 2, T. Baláž, Grich 4, Burnazović 3/2, Kovács 1, Prevaj, Vasović, Kurka 1, Ristić 8, tréner Bojan Ćirič, zodpovedný vedúci Michal Rybár.

Záhoráci začali proti majstrovi s inou taktikou ako predchádzajúce stretnutia, v ktorých sa snažili svojich súperov od samotného začiatku ubehať. Teraz naopak hrali rozvážne a aj preto sa v základe objavil Tomáš Baláž, ktorý na ihrisko priniesol cenné skúsenosti. Táto taktika sa v prvom polčase ukázala ako úspešná, keď favorizovaní hostia nedokázali odskočiť na výraznejší náskok, čoho výsledkom bolo maximálne dvojgólové vedenie Považskobystričanov. Domácim sa darila v úvode predovšetkým hra cez krídla, keď sa presadzoval najmä Frane Blašković, ktorému sekundoval z druhej strany Valachovič. Výborným výkonom sa pridal aj brankár Maslić a v druhej časti úvodného polčasu sa zo strany domácich začali presadzovať aj spojky. Zodpovednosť na seba zobral viackrát najmä Ristić. Hostia tak nakoniec išli do šatní s dvojgólovým vedením 15:13.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Úvod druhej časti patril majstrom z Považskej Bystrice, ktorým pomohli dve vylúčenia Záhorákov v tesnom slede. Hostia odskočili až na päť gólov a tento náskok sa im darilo udržiavať. Domácim nepomohli ani dobré zákroky Rybára a presné zásahy Blaškovića, Ristića a Gricha, keďže na druhej strane chytal takisto spoľahlivo Chabada. Záhoráci sa ešte dokázali dotiahnuť na rozdiel troch gólov, ale skúsení hráči Považskej Bystrice si už víťazstvo nenechali utiecť a v posledných 10 sekundách dvoma gólmi stanovili konečný výsledok na 34:28 vo svoj prospech.


.
Toto je čítané

Futbal: Trenčania ukončili skalickú sériu bez prehry

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v sobotnom zápase 7. kola nadstavbovej časti Niké…

Lakovanie a Pieskovanie