Holíčania nastúpili na svoj prvý tohtosezónny vonkajší zápas na palubovke BK Exit Nitra.

BK Exit Nitra – MŠK BO Holíč 76:78 (42:41 polčas)
Body + zostava Holíč: Hanusek 22, Jaborník 15, Snopko 14, Mlynek 9, Došek 8, Pukančík 8, Chrenka 2, Kubinec, Mihaliska

Úvodné dejstvo vyšlo lepšie domácemu družstvu. Nitrania sa presadzovali pod košom a darilo sa im aj na útočnom doskoku. Toto úsilie im prinieslo 10-bodový náskok na konci prvej štvrtiny.

Pálfyovci Knihy.Zahori

V druhej štvrtine už Holíčania zlepšili obranu a okamžite kontrolovali rýchlymi protiútokmi. Hra sa v tejto štvrtine zásadne vyrovnala a Holíč zmazal manko na rozdiel jedného bodu.

V tretej štvrtine pokračovali Holíčania v poctivej obrane a útočnej dominanci v podkošom priestore, čo im zabezpečilo 6-bodový náskok. V poslednej štvrtine začali Nitrania s agresívnym napádaním rozohrávky Holíčanov, čo sa odzrkadlilo na vyrovnaní skóre. Koncovka zápasu bola vyrovnaná. Nitrania sa po úspešnej trojke dostali do vedenia o 2 body. Holíčania však dokázali zaregovať rovnakým spôsobom a dostali sa do vedenia o 1 bod. Nitra sa v posledných sekundách snažila dostať k lopte a faulovali jedného z Holíčanov. Holíč premenil 1 trestný hod a natiahol náskok na 2 body. Nitranom sa už nepodarilo v posledných sekundách úspešne zakončiť a Holíč si tak pripísal prvú výhru v sezóne 2023/2024.

21.10. odohohraje Holíč ďalší domáci zápas so súperom z Dunajskej Stredy.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci v Bratislave tesne prehrali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8.…

3D filamenty 2023