Retrospektívny projekt v GJK Trnava a ZGJM Senica zhodnotí tvorbu Ľudovíta Hološka, s dôrazom na jeho kresby na papieri.

V Senici prebieha výstava s názvom “Ľudovít Hološka: Denník koloristu” v Záhorskej galérii Jána Mudrocha, otvorená od 22.9. do 19.11. Hlavnou atrakciou je komentovaná prehliadka dňa 22.10. o 15:00, kde sa môžete stretnúť s kurátorkou Ivanou Moncoľovou a samotným autorom Ľudovítom Hološkom.

Výstava zahrňuje rozsiahle kresby autora od jeho stredoškolských čias až po jeho umeleckú kariéru. Je to prvá takáto komplexná prezentácia jeho práce na papieri, ktorá sa sústredí na rôzne aspekty jeho tvorby, vrátane kresieb z dovoleniek, ilustrácií kníh, a jeho denníkových záznamov. Výstava približuje Hološkov modernistický prístup k tvorbe, kde čiara a farba tvoria základ jeho umeleckého vyjadrenia.

Plocha draka Knihy.Zahori

Hološka ako tvorca zdôrazňuje význam kresby na papieri vo svojej tvorbe, a táto výstava slúži ako reprezentatívna prehliadka jeho dlhoročnej kariéry. Je to jedinečná príležitosť nahliadnuť do mysle tohto výtvarného umelca, ktorý sa viaže ku kresbe, čiare a farbe ako k jadru svojej tvorby.

Výstava predstavuje rôzne aspekty Hološkovej tvorby na papieri a jeho neustále hľadanie ideálnych tvarov a farieb, čím vytvára rezonančné plochy pre samého seba aj diváka. Ak máte záujem o umeleckú tvorbu a kresbu, táto výstava vás určite zaujme.


.

BM Salon EV