V meste pribudla nová cyklotrasa. Je široká 2,5 m, dlhá 2 km a spája centrum mesta so železničnou stanicou. Jej realizátorom pritom nebolo mesto, ale občianske združenie Cyklo Senica so spoločnosťou Bojar, s. r. o.

ilustračné foto

Cyklotrasa ide miestami, po ktorých kedysi viedli koľajnice z areálu bývalého Slovenského hodvábu na železničnú stanicu. Skolaudovaná bola v auguste a v súčasnosti je už v plnej prevádzke. Nová cyklotrasa umožnila bezpečné napojenie z mesta, obchodného centra Billa, či od firmy Mahle až na železničnú stanicu a následne nadväzuje na ďalšie cyklotrasy v prostredí borovicových lesov.

Plocha draka Knihy.Zahori

“Teší nás, že po náročných administratívnych prípravách a schvaľovacích procesoch sme projekt po troch rokoch úspešne dokončili. Kolaudačné rozhodnutie nadobudlo platnosť ešte v auguste. Do výstavby cyklotrasy sme vložili vlastné prostriedky, pozemky, aj nenávratný príspevok vo výške takmer 500-tisíc eur z európskych fondov. V súčasnosti chceme rokovať s mestom Senica v zmysle zámeru, ktorý bol prezentovaný na mestskom zastupiteľstve v roku 2020 a schválený uznesením,” informoval Záhorák v mene o. z. Cyklo Senica a spoločnosti Bojar s.r.o. Ľubomír Parízek.

Kvalitných cyklotrás nie je na Záhorí stále dostatok. Tá najnovšia umožní milovníkom cyklistiky prežiť krásny deň v prírode a navštíviť viacero zaujímavých miest.

 


.

BM Salon EV