Dobrovoľný hasičský zbor v obci Jablonica oslávil v septembri 134. výročie svojho založenia. K bradatému jubileu dostal aj pekný darček – zrekonštruovanú hasičský zbrojnicu, ktorá už bola odovzdaná do užívania.

foto Jablonica.sk

Obec mala v minulosti jednoduchú stavbu zbrojnice, neskôr postavili v rámci tzv. akcie Z väčšiu. A hoci tá aj prešla čiastočnou rekonštrukciu, v súčasnosti už nezodpovedala požiadavkám doby, ani hasičskej technike, ktorou zbor disponuje. “S pribúdajúcimi hasičskými vozidlami sme mali malé priestory na garážovanie, preto boli umiestnené na rôznych miestach. Návrh na rekonštrukciu hasičskej zbrojnice obecné zastupiteľstvo odsúhlasilo a výsledkom je dnes nová hasičská zbrojnica,” prezradila Anna Dingová z DHZ Jablonica.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Zbrojnica je rozlohou väčšia a výstroj, výzbroj i hasičské vozidlá sú tak sústredené na jednom mieste. „Po kolaudácii sa sem postupne všetko nasťahovalo, doplnilo potrebným nábytkom a zbrojnica sa začala dobudovávať umiest-nením novovytvorených účelových zariadení pre hasičskú techniku a zásahovú jednotku a pre školiacu činnosť a prácu s mládežou. K tomu všetkému bola potrebná každá pracovitá ruka a veľa brigádnických hodín našich hasičov. Vždy tu boli a sú obetaví členovia, ktorí túto činnosť vykonávajú vo svojom voľnom čase, s podporou a porozumením svojich rodín. Veľa našich hasičov sa zhostilo práce aj pri zariaďovaní zbrojnice. Všetkým patrí poďakovanie,” uviedla Anna Dingová.

Slávnostné otvorenie zrekonštruovanej hasičskej zbrojnice sa konalo za účasti starostu Jablonice Silvestra Nestarca, starostu Osuského Antona Fialu, predsedníčky ÚzO DPO Senica Marty Hurbanisovej a predsedu DHZ Jablonica Lukáša Chovanca. Požehnania zbrojnice sa ujal miestny farár Peter Kizek. Súčasťou slávnosti bolo aj oceňovanie podporovateľov, sponzorov a hasičov, ktorí sa najviac podieľali na prácach súvisiacich s rekonštrukciou a zariaďovaním hasičskej zbrojnice.


.
Toto je čítané

Pacientky v skalickej nemocnici využívajú nový mamografický pristroj

Mamografia je lekárske vyšetrenie mäkkým röntgenovým žiarením, ktoré zobrazuje vnútorné tkanivo a…

BM Salon EV