Po prvých dvoch kolách v čele tabuľky 6.ligy Zápas boli v čele futbalisti Spartaka Stráže. Od 3. kola ich tam vystriedal Baník Brodské a „vyhrieval“ sa tam dlhých 8 kôl. Až prišlo v 11. kole k vzájomnému súboju týchto dvoch mužstiev a po víťazstve 2:0 sa na trón vrátili Strážania, ktorí sú stále jediným nezdolaným mužstvom súťaže.

Zo zápasu Šaštín - Jablonica 2:1. Foto: Rasťo Mjakiš.
Zo zápasu Šaštín – Jablonica 2:1. Foto: Rasťo Mjakiš.

Kúty nevyhrali ani na jedenásty pokus, mali to však veľmi ťažké, veď hrali na ihrisku rozbehnutého Hlbokého. Rybky aj v oslabení o vylúčeného hráča dokázali vyhrať v Dubovciach a ešte teoretickú šancu na jesenný titul si uchováva Mokrý Háj. Slovan Šaštín ťahajú góly (dal ich 13) kapitána Matúša Herdu. Tentoraz dvomi gólmi pomohol k výhre s Jablonicou.

ZsFZ 6. liga Západ 11. kolo

Spartak Stráže – Brodské 2:0 (1:0)
Góly: 18. I. Letko, 89. R. Slovák (11).
Rozh. Gádoši, Jordanov, Boledovič. ČK 0:1 (90. F. Blaha).

V priamom súboji o jesenného majstra si domáci udržali jesennú neporaziteľnosť, keď na svojho súpera doslova vyleteli a vytvárali si jednu šancu za druhou. Dokázali však využiť len jednu, keď v 18. min. dal ich vedúci gól Igor Letko – 1:0. Po prestávke sa hra vyrovnala, no hralo za väčšinou medzi šestnástkami. Domáci sa zamerali najmä na udržanie si svojho vedenia, čo sa im aj darilo. V závere sa dostal do brejku Fabian Kuník, bol faulovaný a z nariadeného pokutového kopu uzavrel skóre zápasu Robo Slovák – 2:0.

 

Hlboké – FK Kúty 6:1 (4:0)
Gól: 20. Ľ. Kadlečík, 25., 27. M. Šustek, 40., 59. P. Liška, 54. R. Mráz – 68. M. Puškáč. Rozh. Boledovič, Fuňák, Baláž.

IMG_6054

Prvý sa k zakončeniu dostal už po pár sekundách hosťujúci Smolinský, no podobne ako o chvíľu domáci Šustek so Slovíkom, netrafil bránu. Tutovku Šustekovi zmaril Sedalík, po ktorej vystrčili rožky hostia. Trestný kop Smolinského, ani samostatný nájazd Vrábela však gólmi neskončili. A tak udreli domáci, v priebehu 7 minút sa presadili Ľubo Kadlečík a dvakrát Marek Šustek – 3:0. Domáci mohli pridať aj ďalšie góly, dvakrát zachránil Sedalík, raz ho na brankovej čiare zastúpil Ivánek. Keď po peknej kombinácii zvýšil v 40. min. Patrik Liška na polčasových 4:0, vyzeralo to pre hostí na poriadny debakel. Po piatom góle Rasťa Mráza, ukázal o chvíľu celej obrane hostí chrbát Liška a bezpečne zakončil svoj únik na 6:0. Našťastie pre Kúty sa domáci uspokojili a ďalšie góly už nepridali. V 68. min. sa redral stredom obrany Milan Puškáč a zaznamenal aspoň čestný úspech nevýrazných hostí – 6:1.

 

Slovan Šaštín – Jablonica 2:1 (1:0)
Góly: 23. (11), 90. M. Herda – 78. M. Galba.
Rozh. Krchlík, Kusý, Košťál. ČK 0:1 (58. L. Pátek).

Vo vyrovnanom zápase sa vedenia ujali domáci, keď po zákroku ukrajinského legionára Leušina sa pískal pokutový kop, ktorý Matúš Herda premenil – 1:0. V ďalšom priebehu pôsobili hostia futbalovejšie a mali aj viac možností na vyrovnanie stavu, no prekonať Patrika Vacha v domácej bráne sa im nedarilo. Skvele zneškodnil hlavičky Galbu i Slovíka a po strele Jánošíka mu pomohla aj tyčka. V 58. min. po zákroku mimo šestnástky videl brankár Pátek ČK. Hostia dohrávali v početnom oslabení, do brány išiel obranca Leušin. Napriek tomu v 78. min. dokázali vyrovnať, keď Dominik Slovík vybojoval loptu a prudký prízemný center dorážal do prázdnej brány Mário Galba – 1:1. Obidve mužstvá chceli tri body, šťastie sa usmialo na domácich, keď v nadstavenom čase rozhodol svojim druhým gólom Herda – 2:1. Krutý výsledok pre Jablonicu.

 

Kopčany – Radimov 2:1 (2:1)
Góly: 7. T. Zabadal, 16. J. Blažek – 31. J. Urbánek.
Rozh. Bucheň, Frajka, Rajtár.

Kopčany si aj v súboji s Radimovom udržali svoju domácu jesennú neporaziteľnosť. Rozhodli o nej už v prvej štvrťhodine zápasu, keď ich najskôr dostal do vedenia Tomáš Zabadal av 16. min. zvýšil Jakub Blažek na nádejných 2:0. Radimov sa však nevzdával, zvýšenou bojovnosťou sa mu podarilo v 31. min. znížiť na 2:1, úspešným strelcom bol Jakub Urbánek. Po prestávke dominovali obrany obidvoch mužstiev a diváci sa už ďalších gólov nedočkali.

Plocha draka Knihy.Zahori

Dubovce – Rybky 0:1 (0:1)
Góly: 45. J. Chudý.
Rozh. Šimák, Štang, Mikuš. ČK 0:1 (74. Ľ. Fábik).

Rybky až na domáci „výbuch“ s Hlbokým ťahajú úspešnú sériu, keď po Mokrom Háji vyhrali aj na ihrisku úspešného nováčika z Duboviec. Rozhodol o tom gól Jakuba Chudého z nadstaveného času prvého polčasu. Po prestávke snaha domácich k vyrovnaniu neviedla, obrana hostí v čele s brankáraom Rišom Rýzkom stála na pevných nohách, a to aj v čase, keď od 74. min. hrali bez vylúčeného Ľuba Fábika.

 

Iskra Holíč – Stará Turá 1:2 (0:1)
Góly: 62. D. Mráz (11) – 26. F. Durec, 59. J. Jaroš.
Rozh. Hrabaj, Mihál, Dzina.

Iskra čaká na svoje ďalšie víťazstvo už mesiac. Nedočkala sa ho ani v súboji so Starou Turou. Hostia sa v prvom polčase ujali vedenia gólom svojho hrajúceho trénera Durca (s 15 gólmi najlepší strelec súťaže) a za stavu 0:1 sa išlo aj do kabín. Po prestávke snahu domácich o vyrovnanie otupil druhým gólom po hodine hry Jaroš, no už o tri minúty dal z pokutového kopu kontaktný gól Dávid Mráz – 1:2. Domáci sa vrhli do útoku v snahe vyrovnať, no druhý gól sa im nepodarilo dať a tak natiahli sériu bez víťazstva už na štyri zápasy.

 

Mokrý Háj – Bor. Mikuláš 2:0 (1:0)
Góly: 37. M. Buchta, 67. P. Vaško.
Rozh. Kiss, Sák, Soboňa.

Mokrý Háj hral tretí zápas po sebe na domácom trávniku a získal v nich plný počet 9 bodov. V súboji s predposledným mužstvom tabuľky bol vysokým favoritom a papierové predpoklady do bodky naplnil. Ich vedúci gól dal v závere prvého polčasu Mišo Buchta a po prestávke uzatváral skóre zápasu na konečných 2:0 kapitán Peter Vaško.

Ďalší program: 12. kolo sobota 21.10. o 14 hod. FC Rybky – Spartak Stráže, nedeľa 22.10. o 14 hod. Radimov – Dubovce, Stará Turá – Kopčany, FK Kúty – Iskra Holíč, Mokrý Háj – Hlboké, Bor. Mikuláš – Jablonica, Brodské – Slovan Šaštín.


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

3D filamenty 2023