Senickí dopraváci v stredu (18.10.) prekvapili 45-ročného muža, keď mu oznámili, že nejazdí na e-kolobežke, ale na malom motocykli.

Policajti si muža všimli krátko po 14:00 h, na Školskej ulici v obci Borský Mikuláš. Ich pozornosť zaujal tým, že na malom elektrickom skútri jazdil bez prilby.

  • Vodiča zastavili a v rámci kontroly ho podrobili aj dychovej skúške. V dychu mu namerali 1,06 promile, pri opakovanej skúške 1,17 promile.
Plocha draka Knihy.Zahori

Policajná hliadka navyše zistila, že pán nie je držiteľom vodičského preukazu, ktorý už je na vedenie tohto vozidla potrebný. Na motocykli taktiež chýbali potrebné evidenčné čísla.

Poverený policajt obvinil vodiča z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu môže v zmysle zákona, hroziť trest odňatia slobody až na 1 rok.

“Odporúčame, aby ste si pred kúpou elektrických kolobežiek a iných elektrických vozidiel u predajcu riadne overili, či svojou konštrukciu, výkonom či maximálnou rýchlosťou nespadajú už do kategórie malých motocyklov, a teda nie je na ich šoférovanie potrebný vodičský preukaz, riadne upevnená prilba a šoférovanie zásadne iba v triezvom stave,” informuje Záhorí.sk policajná hovorkyňa Zlatica Antalová.


.
Toto je čítané

V Rohožníku nahlásili bodné poranenia u viacerých osôb, jeden muž je mŕtvy

Aktualizované (28.4.) → V bytovom dome v Rohožníku v okrese Malacky nahlásili…

3D filamenty 2023