Gólové preteky v Smrdákoch víťaza neurčili. Diváci videli až 8 gólov, po štyri na obidvoch stranách.

Foto zo zápasu FK Senica - Hradište 3:1
Foto zo zápasu FK Senica – Hradište 3:1

Senica v predsezónnej príprave zdola Hradište 3:1 a rovnaký výsledok sa zrodil aj v majstrovskom zápase. Tentoraz sa však senický futbalisti riadne vytrápili, než definitívne zlomili obranu hostí. Letničiu, ani Rovensku sa nepodarilo prerušiť neúspešnú sériu, obaja prehrali doma po 1:2.

 

FK Senica – Hradište 3:1 (0:1)
41., 90. V. Šimo, 89. P. Škodáček – 26. M. Sadloň, rozh. Škrinár, Bednár.

Po necelej polhodine hry spoznali futbalisti FK Senica, ako je to prehrávať v prebiehajúcom zápase. To strelu Martina Sadloňa brankár vyrazil, no na opakovanú už bol prikrátky 0:1. Domáci sa trápili, vyloženú šancu si nevypracovali, až v 41. min. sa po perfektnej prihrávke Včelku dostal do šance Vlado Šimo a stanovil na polčasových 1:1. Po prestávke smerovalo všetko k remízovému výsledku, no v 89. min. sa šťastie predsa len usmialo na usilovnejších domácich a Pavol Škodáček ich dostal do vedenia 2:1. O minútu Šimo svojim druhým gólom dal poistku na 3:1. Šimo sa tak v počte gólov vyrovnal Martinovi Sadloňovi, obaja sú s 13 gólmi najlepšími strelcami súťaže.

 

Smrdáky – Sekule 4:4 (0:2)
66. F. Vizváry, 71. S. Štetina, 77., 80. V. Bôžik – 15., 75., 90. F. Volouch, 28. E. Húšťava, rozh. Tomka, Kahúň, Polák.

Zápas ako na hojdačke, kde každý chvíľku ťahal pílku. Hostia po góloch Filipa Voloucha a Erika Húšťavu vyhrali polčas 0:2 a zdalo sa, že si z kúpeľného mestečka odvezú tri body. Lenže domáci po prestávke zabojovali a v priebehu 14 minút prekonali Ľuba Krajčíra v bráne hostí štyrikrát. Po vyrovnaní na 2:2 ešte raz poslal Volouch hostí do vedenia, no Štetina s Bôžikom otočili na 4:3 pre domácich. Svoje najtesnejšie vedenie však neustrážili. V nadstavenom čase Volouch uzavrel svoj hetrik gólom na konečných 4:4.

Plocha draka Knihy.Zahori

Letničie – Kunov 1:2 (1:2)
7. J. Jurka – 5., 37. J. Belohlávek, rozh. Tubl.

Letničie chcelo ukončiť nepríjemnú sériu 7 prehier v rade, no nezačalo najšťastnejšie, keď už v 5. min. dostal hostí do vedenia Juraj Belohlávek. Našťastie už o dve minúty vyrovnal Jozef Jurka na 1:1. V otvorenom zápase sa ešte raz ujali vedenia hostia, keď Vrablica v domácej bráne prekonal opäť Belohlávek – 1:2. Po prestávke už góly nepadali a tak Letničie ukončilo jesennú časť sériou 8 prehier v rade.

 

Prietrž – Smolinské 0:5 (0:2)
22., 57. M. Burian, 43. J. Čelústka, 75. D. Hazlinger, 90. J. Goga, rozh. Štora, Otočka.

Jednoznačná záležitosť mužstva hostí, ktoré bolo počas celého zápasu útočnejšie, lepšie i produktívnejšie. Po góloch Buriana a Čelústku vyhralo polčas 0:2 a po prestávke pridalo ďalšie tri góly. Na 0:3 zvýšil svojim druhým gólom Burian a v záverečnej štvrťhodinke uzavreli na konečných 0:5 Hazlinger a Goga.

 

Koválov – Vrádište 2:1 (1:0)
20. S. Frťal, 83. L. Slezák – 88. S. Košút, rozh. Daniš.

V súboji tabuľkových susedov sa vedenia ujal Koválov gólom Stana Frťala – 1:0. Potom sa strelci na dlhý čas odmlčali a pripomenuli sa až v samom závere zápasu. Najskôr zvýšil Lukáš Slezák na 2:0 pre domácich a zdalo sa byť rozhodnuté. Lenže hokejový brankár Dukly Senica Samo Košút, ktorý si vo Vrádišti obúva futbalové kopačky, dal v 88. min. kontaktný gól hostí na 2:1 a zápas zdramatizoval. Vyrovnať sa už hosťom však nepodarilo.

 

Rovensko – Pop. Močidlany 1:2 (1:2)
30. L. Baláž – 8. P. Rehák, 23. B. Novák, rozh. Polakovič. ČK 0:1 (72. F. Šimek).

Lepšieho súpera na získanie prvého víťazstva sezóny si v Rovensku ani priať nemohli. No aj tak nevyhrali. Už v prvom polčase získali hostia dvojgólové vedenie po góloch Petra Reháka a Braňa Nováka. Po polhodine hry dal Lukáš Baláž kontaktný gól na 1:2 a tak skončil aj polčas. Po prestávke hosťujúci Malík nepremenil pokutový kop. Hostia od 72. min. hrali bez vylúčeného Šimka, no domáci početnú výhodu na vyrovnanie nevyužili.


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

Trnavské rádio Tak akorát 2024