Holíčania nastúpili na svoj druhý domáci zápas v prebiehajúcej sezóne proti súperovi z Dunajskej Stredy. Súper pricestoval do Holíča v plnej zostava 12-tich hráčov. Naopak Holíčanom chýbali až dvaja podkošoví hráči zo základnej rotácie.

MŠK BO Holíč – BK DSG Dunajská Streda 66 : 61 (34 : 29 polčas)
Body + zostava Holíč: Hanusek 19, Jaborník 15, Snopko 12, Pukančík 10, Došek 4, Kovárik 4, Chrenka 2, Kubinec, Mihaliska, Burský
Tréner: Marenčík Ľ.

Úvod stretnutia vyšiel lepšie hosťom, ktorí sa ujali vedenia a následne zvýšili svoj náskok na 0 : 4. Holíč následne reagoval úspešnými trojkovými strelami, kedže súper zvolil zónovú obranu. Ku koncu prvého dejstva sa Holíčanom podarilo vybudovať 6-bodový náskok, ktorí si udržali do začiatku druhej štvrtiny. Druhé dejstvo prebiehalo v podobnom duchu. Holíčskym pivotom sa len ťažko presadzovalo v podkošovom priestore a preto domáce družstvo volilo zakončenie spoza trojkového oblúka. Hostia sa naopak presadzovali v podkošovom priestore. Holíčanom sa podarilo na konci druhej štvrtiny udržať náskok 5-tich bodov a na polčasovú prestávku tak išli s menšou výhodou.

Záhorácke rádio 2024 01

Druhý polčas prebiehal veľmi podobne ako ten prvý. Hostia zaskočili Holíčanov kvalitnou obranou, čo sa odzrkadlilo na nevynútených chybách a fauloch. Naštastie sa Holíčanom v rozhodujúcich chvíľach zápasu darilo zareagovať na oboch stranách ihriska, čím doťiahli stretnutie do víťazného konca. Pre Holíč je to už druhé víťazstvo v rade, a mal by sa tak v priebežnej tabuľke posunúť na vyššiu priečku. Je potreba spomenúť, že súper predviedol veľmi sympatický a bojovný výkon, ktorý Holíču znepríjemnil celé stretnutie.

 11.11. odohrajeme MŠK BO Holíč ďalší domáci zápas so súperom z Ivanki pri Dunaji.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci v Bratislave tesne prehrali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8.…

BM Salon EV