V zápase 8. kola Niké Handball extraligy hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky lepšie zvládli záver zápasu a vďaka tomu si pripísali do tabuľky dôležité dva body.

MHáK Martin – Záhoráci Stupava /Malacky 30:34 (11:12)
Najviac gólov MHáK Martin: Kravčák 9, Hákon Halldórsson a Bíro po 5
Zostava a góly Záhoráci Stupava/Malacky: Rybár, Maslić – Burnazovič 4, Valachovič 2, Vasović 2, Tóth 3, Žunić 5, Kovács 2 konečný 4, Prevaj, Kurka 8, Blašković 2, Grich 2, tréner Bojan Ćirić, zodpovedný vedúci Branko Grich.

Od úvodných chvíľ zápasu sa odohrával vyrovnaný súboj, pri ktorom ani jedna strana nedokázala získať významnejší náskok. Domáci sa dočkali výraznejšieho vedenia až v 21. minúte, kedy na ukazovateli skóre svietil stav 8:5. Toto však dlho neplatilo, keď sa trikrát v krátkej dobe presadil Lukáš Konečný, ku ktorému sa pridal Kurka, čím sa stav menil na 9:9. Poslednú minútu prvého polčasu ovládli hostia vďaka úspešne premenenej sedmičke od Vasovića a tak odchádzali s najtesnejším vedením do šatní Záhoráci.

Macek Knihy.Zahori

Zverenci Bojana Ćirića, ako už je u nich zvykom, začali druhý polčas veľmi dobre a rýchlo si vybudovali náskok 16:12, čo prinútilo domácich vybrať si oddychový čas už v 34. minúte. Tento krok však domácom veľmi nepomohol, keďže hostia si udržiavali aj naďalej minimálne trojgólové vedenie. Situácia sa pre hostí skomplikovala v 41. minúte, keď bol diskvalifikovaný Vasović. Domáci využili túto výhodu a v 45. minúte dokázali vyrovnať skóre na 21:21. Od tohto momentu sa oba tímy snažili dostať do výraznejšieho vedenia, pričom Záhoráci mali neustále mierne navrch. Definitívne od svojho súpera odskočili až v závere, kedy sa dvakrát presadil Marek Tóth a domáci už len skorigovali na konečných 30:34. Hostia tak získali dôležité dva body v boji o prvé miesto.

Najbližšie sa Záhoráci predstavia na domácej palubovke v stupavskej školskej športovej hale v nedeľu 29. októbra od 18.00 h proti mužstvu Modry.

Hlas po zápase Bojan Ćirić, tréner HC Záhoráci Stupava/Malacky: „Bol to prvý zápas od úvodu sezóny, ktorý mi priniesol plné uspokojenie s našou hrou. Napriek tomu, že sme nepremenili mnoho čistých šancí, je dôležité, že sme si ich dokázali vypracovať takmer pri každom útoku. Na ihrisku sme boli zodpovednejší a nevrhali sme sa bezhlavo do každej situácie. Obrana fungovala výborne, a v prípade jej zlyhania tam bol Juraj Rybár, ktorý nám pomohol a jeho výkon v zápase bol skutočne obdivuhodný. Druhý polčas sme rozohrali s energiou, čo nám umožnilo vytvoriť si náskok. Martin sa však dokázal vrátiť do hry. Následne sme zmenili našu obranu na 5:1 s vysunutým Grichom, čo nám prinieslo päťgólové vedenie. Myslím si, že si hráči zaslúžia za tento výkon pochvalu. Bol to skutočne vynikajúci tímový výkon. Pred nami je týždeň prípravy na jeden z najkľúčovejších zápasov tohto roka. Do Stupavy prichádza Modra, ktorá predvádza v posledných zápasoch naozaj výborné výkony. Verím, že budúcu nedeľu sa nám dostane veľkej podpory aj od našich fanúšikov. Našim priateľom z Martina prajeme veľa úspechov v ďalšom priebehu sezóny.“


.
Toto je čítané

TTSK: Na olympiáde stredoškolákov sa zúčastnilo 900 študentov

Viac ako 900 študentov sa zúčastnilo na 16. ročníku Župnej olympiády stredoškolskej…

BM Salon EV