Počas uplynulého víkendu sa odohralo kompletné 2. kolo HypeDress Cupu riadeného ObFZ Senica, ktoré určilo 8 štvrťfinalistov.

Foto zo zápasu Kunov - Sobotište.
Foto zo zápasu Kunov – Sobotište.

Úspešnejšie boli hosťujúce mužstvá, ktoré vyhrali 5 zápasov v riadnom hracom čase a Baník Čáry postúpil na Smolinskom po penaltovom rozstrele. Z 8 zápasov vyhral z domácich mužstiev iba Štefanov a postúpilo aj Vrádište, ktoré zvládlo lepšie rozstrel s Močidľanmi.

Vyžrebovanie dvojíc do štvrťfinálového pavúka by sa malo uskutočniť najneskôr v mesiaci november a hrať sa bude počas víkendu 30. a 31. marca 2024, týždeň pred začatím jarnej časti majstrovskej sezóny 2023/24.

 

Smolinské – Baník Čáry 2:2 (1:0)
p. k. 1:4, 6. J. Goga, 82. M. Cintula – 62., 87. D. Kollár, rozh. Vlk, Škrinár, Pollák.

Susedské derby nespoznalo víťaza a tak sa o postupujúcom muselo rozhodnúť v penaltovom rozstreli. Domáci dvakrát vyhrávali, no hostia mali vo svojom strede dvojgólového Denisa Kollára, ktorý zakaždým stačil vyrovnať. Vedenia sa ujalo Smolinské už v 6. min. gólom Jaroslava Gogu. Po prestávke vyrovnal po hodine hry Kollár a na ďalšie góly museli diváci čakať až do záverečnej desaťminútovky. V 82. min. sa po góle Martina Cintulu zdalo byť rozhodnuté, no proti bol Kollár. V rozstrele premenili hostia všetky štyri pokusy, domáci z troch iba jeden a ďalšie už zahrávať ani nemuseli.

 

Štefanov – Petrova Ves 4:3 (2:1)
23., 69. P. Tomašovič, 42. M. Matula, 60. M. Macánek – 10., 82. Michal Mihálik, 47. S. Starych, rozh. Otočka, Michalička, Polakovič. ČK 0:1 (75. J. Dvořák).

Pred týždňom sa obaja súperi stretli spolu v majstrovskom stretnutí (1:1), po týždni si súboj zopakovali v HypeDress Cupe. A opäť sa bolo na čo pozerať. Do vedenia išli hostia v 10. min. gólom Michala Mihálika, no ešte do prestávke domáci otočili. V 23. min. po štandardke dal Patrik Tomašovič na 1:1 a chvíľu pred prestávkou poslal domácich do vedenia Martin Matula – 2:1. Po prestávke mal zápas podobný scenár. Na vyrovnávajúci gól hosťujúceho Silva Starycha odpovedal Štefanov dvakrát. Martin Macánek a druhý presný zásah Tomašoviča aj s prispením súpera zaistili domácim dvojgólové vedenie – 4:2. Michal Mihálik strelecké preteky začal a aj ich v 82. min. ukončil – 4:3. Viac už hostia nestihli.

 

Vrádište – Pop. Močidľany 2:2 (2:2)
p. k. 5:3, 15. R. Jurčík, 28. T. Kopálek – 30. D. Krchňavý, 39. F. Pekár, rozh. Matúš, Tubl, Tomka.

V súboji mužstiev zo stredu tabuľky 8. ligy sa všetko podstatné odohralo za 25 minút prvého polčasu. Domáci získali rýchlo dvojgólové vedenie, o ktoré rovnako rýchlo prišlo. Do vedenia dostal Vrádište Rado Jurčík a po necelej polhodine hry zvýšil Tomáš Kopálek už na 2:0. Domáci akoby pridlho oslavovali, keď už o dve minúty znížil Dávid Krchňavý na 2:1 a v 39. min. vyrovnal po štandardke na polčasových 2:2 Filip Pekár. Po prestávke už diváci žiadny gól nevideli a tak sa muselo rozhodovať v penaltovom rozstrele. V ňom sa šťastie usmialo na domácich futbalistov.

 

Hradište – Cerová 2:3 (0:1)
64. R. Zríni, 79. M. Sadloň (11) – 14. D. Václavek, 58., 76. T. Královič, rozh. Kahúň, Štora, Mi. Šefčík.

Favorizovaná Cerový vyhrala prvý polčas gólom Dominika Václavka 0:1. Po hodine hry zvýšil Timo Královič na 0:2 a zdalo sa byť všetko jasné. Lenže domáci sa nevzdávali. V 64. min. dal Ríšo Zríni kontaktný gól na 1:2. Keď v 76. min. Královič vrátil hosťom dvojgólové vedenie, domáci opäť znížili, keď Martin Sadloň premenil pokutový kop na 2:3. Viac sa už neudialo a do štvrťfinále postúpili hostia.

 

Kunov – Sobotište 2:3 (0:3)
46. J. Belohlávek, 85. R. Michele – 7. M. Hecht, 16. A. Kúdela, 24. B. Cigáň, rozh. Kahúň, Hušek, Tomka.

Foto zo zápasu Kunov - Sobotište.
Foto zo zápasu Kunov – Sobotište.

Prvý polčas sa celý odohrával na polovici domácich, ktorí sa dostávali k zakončeniu iba strelami z väčších vzdialeností. Už v 7. min. bol faulovaný unikajúci Michal Hecht a sám z trestného kopu trestal – 0:1. Nebezpečná strela Nečasa skončila nad brvnom, no v 16. min. domáca obrana váhala s odkopom lopty, tej sa zmocnil Adam Kúdela a strelou k vzdialenejšej žrdi prekonal Fábika – 0:2. V 24. min. sa na polovici hostí zrazili dvaja hráči Kunova, okamžite nasledovalo prečíslenie 3 na 1, ktoré perfektne zakončil Boris Cigáň – 0:3. Hostia mali aj ďalšie šance, no viac gólov už nestrelili. Po prestávke sa však karta otočila. Už po pár sekundách znížil Juraj Belohlávek na 1:3 a v 53. min. mohol pridať aj kontaktný gól, no nepremenil pokutový kop. V 85. min. bol úspešný taliansky legionár Riccardo Michele, znížil na 2:3, no diváci sa penaltového rozstrelu už nedočkali.

 

Rovensko – Koválov 2:3 (0:2)
60. L. Velický (11), 90. vlastný (P. Tokoš) – 16., 35. P. Tokoš, 90. S. Frťal (11), rozh. Kahúň, Polakovič, Obcovič.

Koválov viedol po prvom polčase dvomi gólmi Petra Tokoša 0:2, no domáci to vôbec nezabalili. Po hodine hry znížil z pokutového kopu za faul Lukáš Velický na 1:2. Dramatický bol záver zápasu. Už v nadstavem čase sa tretíkrát trafil Peter Tokoš, no hetrik mu pripísať nemôžme, keďže prekonal vlastného brankára na 2:2. Diváci sa už tešili na penalty, no hneď po rozohrávke faulovali aj domáci. Tentoraz dostali možnosť pokutového kopu hostia a Stano Frťal z neho odmietol rozstrelovú lotériu – 2:3.

 

Š. Humence – Oreské 2:5 (1:5)
28. A. Foriška, 87. M. Janík – 2., 6. L. Pavlačka, 8. J. Kutal, 29., 36. M. Baláž, rozh. Štora, Michalička, Hušek.

Už do polčasu Oreské názorne ukázalo rozdiel vo výkonnosti obidvoch mužstiev. Kanonier Lukáš Pavlačka dal rýchle úvodné dva góly zápasu a už v 8. min. zvýšil Ján Kutal na 0:3. Aleš Foriška dokázal znížiť na 1:3, no v priebehu sedem minút kapitán hostí Miro Baláž upravil na polčasových 1:5. Po prestávke hostia výrazne poľavili, prišlo k hromadnému prestriedaniu v zostave a aj domáci spresnili svoju hru. V samom závere znížil Martin Janík na prijateľných 2:5.

 

Sekule – Lakš. N. Ves 1:2 (0:2)
72. M. Stroka – 34. D. Valla, 43. R. Chrenko, rozh. Tubl, Otočka, Vlk.

Posledným štvrťfinalistom HypeDress Cupu sa stali Lakšárania, ktorí dokázali vyhrať najtesnejším rozdielom v Sekuliach. Už do prestávky si vypracovali dvojgólové vedenie. Skóre otváral v 34. min. iba 16 – ročný Dano Valla a na chvíľu pred prestávkou zvýšil na polčasových 0:2 Roman Chrenko. Po prestávke prišlo k veľkému prestriedaniu v obidvoch mužstvách. Viac to pomohlo domácim, ktorí v 72. min. dokázali znížiť na 1:2, kontaktný gól dal Michal Stroka. Viac gólov už diváci nevideli a tak sa domáci futbalisti museli s pohárom rozlúčiť.

 


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

BM Salon EV