Po prvej prehre v sezóne, ktorú utrpeli v Dunajskej Strede,  sa hádzanárky HC Tatran Stupava vrátili na víťaznú vlnu v domácom stretnutí s bratislavským ŠKP.

HC Tatran Stupava – ŠKP Bratislava 40:24 (18:12)

Zostava a góly HC Tatran Stupava: Porubská, Mozoľová – Griffits 1, Jurigová 1, Bahorecová 7, Kovácsová 12/2, Kujanová 2, Galková 1, Sobotová 1, Palušová 1, H. Karkušová 4, N. Labudová 1, Tornócziová 2, Horváthová 3/1, L. Labudová 4, K. Karkušová, tréner: Peter Olšavský, vedúci mužstva: Branislav Lorenc.

Najviac gólov ŠKP Bratislava: D. Krajčová 8/1, R. Krajčová 5, Fotulová 4, Zámečníková 4/2.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Vstup do zápasu Záhoráčkam vôbec nevyšiel a na konci 8. minúty svietil na ukazovateli skóre stav 1:5. Domáce sa však dokázali z nepriaznivého stavu oklepať a postupne ukrajovali z náskoku Bratislavčaniek a v 15. minúte Bahorecová prvýkrát vyrovnala stav na 6:6. Hostky ešte odskočili na 8:6, ale dva presné zásahy Hany Karkušovej znamenali v 19. minúte stav 8:8 a od tohto momentu Stupavčanky definitívne prebrali opraty stretnutia do vlastných rúk. Posledných desať minút prvej časti vyhrali 10:4 a do šatní odchádzali s komfortným náskokom 18:12.

Tak ako domáce skončili prvú časť, odštartovali aj do tej druhej. Na neudržanie bola najmä dvojica Kovácsová, Bahorecová, ktorá z prvých 10 gólov Stupavy v druhom polčase dala 9 a aj vďaka tomu viedli domáce v 44. minúte o 11 gólov 27:16. Záhoráčkam neprešiel gólový apetít ani pri takto vysokom vedení a tak náskok neustále narastal až na konečných 40:24.

Hlas po zápase

Peter Olšavský, tréner HC Tatran Stupava: “Začiatok stretnutia bol z našej strany málo aktívny, z čoho pramenili chyby v obrane. Postupom času sa dievčatá začali čoraz viac pohybovať v obrane a boli aktívnejšie voči súperkám. Dokázali sme z toho ťažiť, keď sme viac lôpt získali v obrane a z následných rýchlych protiútokov sme dokázali strieľať jednoduché góly. Do budúcnosti si musíme dať pozor, aby sa neopakoval podobný začiatok ako bol tento. Vďaka tomu, že sa nám podarilo vytvoriť si dostatočný náskok, dostali príležitosť všetky hráčky. Neustále pracujeme na tom, aby sme do žien zapracovávali naše dorastenky a v tomto ponímaní duel splnil svoj účel.”


.
Toto je čítané

Futbal: Roman Hudec končí na pozícii asistenta trénera MFK Skalica

Roman Hudec končí na pozícii asistenta trénera MFK Skalica. Zápas s Trenčínom…

Trnavské rádio Tak akorát 2024