V 12. kole Niké ligy futbalisti MFK Skalica vycestovali do Zlatých Moraviec, ktoré túto sezónu už na domácom ihrisku porazili s výsledkom 2:0. Do zápasu Skaličania vstupovali v úlohe papierového favorita, keďže Zlatým Moravciam patrí posledné miesto v tabuľke zatiaľ bez víťazstva, na ktoré túto sezónu čakajú.

foto mfkskalica.sk

Niké liga – 12. kolo

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – MFK Skalica 0:1 (0:0)

Gól: 51. Haša
Rozhodovali: Kružliak – Hancko, Vitko
ŽK: Suľa – Ranko

ViOn: Knobloch – Suľa, Tumma (62. Čerepkai), Čonka – Majdan, Brenkus (62. Gono), Duga (81. Weir), Mondek (62. J. Švec), Sluka (46. Nsumoh) – Balaj, Mijič

Skalica: Junas – Krčík, Ranko, Podhorin, Rudzan – M. Nagy, Mášik (68. M. Hollý) – Morong (86. Matejov), Haša (68. Sobczyk), Gaži (75. Yao) – Smékal

Do zápasu Skalica vstúpil lepšie a už v 2. minúte sa Gaži snažil ohroziť bránu domácich, no napokon trafil len žrď. Nasledujúce minúty zápasu nepriniesli žiadny vážnejší vzruch. V 40. minúte sa Martin Mášik ocitol v dobrej pozícii pred šestnástkou, no dostal zlú prihrávku, ktorú nedokázal zakončiť. Po prvom dejstve sa odchádzalo z ihriska za bezgólovej remízy 0:0.

Záhorácke rádio 2024 01

Úvod druhého polčasu priniesol šancu Martina Mášika, ktorého pokus zablokoval hlavou domáci Majdan. V 51. minúte zápasu sa skalickí futbalisti dostali do vedenia, keď sa strela Moronga najskôr odrazila od brvna do žrde až pred domácu bránu, kde bol už Haša, ktorý sa nemýlil a otvoril skóre zápasu na 0:1. Následne sa domáci pokúšali o vyrovnanie, no Mijić poslal svoju strelu povedľa brány hostí.

V 60. minúte sa center Mášika dostal k Podhorinovi, ktorého následnú hlavičku pod brvno Knobloch vyrazil na roh. V 72. minúte sa k slovu dostali aj domáci, keď Balaj preveril Junasa a ten jeho strelu vyrazil nad brvno. Záverečné minúty priniesli ešte šancu domácich, kedy najskôr Majdanovu šancu zablokoval kapitán Skaličanov Nagy a následnú hlavičku poslal Balaj nad brvno brány – 0:1.

futbalnet.sk

Hlasy trénerov

Vladimír Cifranič, tréner FC ViOn: “Museli sme zmeniť rozostavenie, pretože nám chýbajú stopéri. V ofenzívnej fáze nedokážeme prekročiť svoj tieň. Po inkasovanom góle sme chceli, chýba nám však kvalita, chýba nám strelec a v neposlednom rade nám chýba aj šťastie. Skalica si to ustrážila. V posledných troch zápasoch pravdy sme získali iba bod a je len na nás, aby sme to zmenili. Určite nikto nie je spokojný, ani my tréneri, ani hráči, ani vedenie, musí sa niečo udiať. Ja to nechávam na vedení klubu, keď príde majiteľ a povie, že dosť, tak dosť. Tumma ma zlomené rebro, neviem ako postavíme zostavu na další zápas.”

Pavol Majerník, tréner Skalice: “Prvý polčas to bol bojovný medzišestnástkový futbal, hneď v úvode sme nevyužili veľkú príležitosť, po zmene strán sme dali gól, škoda, že sme ten zápas neuzavreli skôr. Domáci nás prekvapili rozostavením, skúšajú rôzne alternatívy, my sme si však víťazstvo ustrážili. Som vďačný za tri body.”

Zdroj: TASR, mfkskalica.sk


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

3D filamenty 2023