Baník Brodské sa pred posledným kolom stále nevzdával šance na zisk jesenného titulu. Po víťazstve s Jablonicou ho aspoň na 24 hodín mal, no muselo čakať na výsledok zo Stráží. Spartak však nadelil Radimovu poltucet a vrátil sa do čela tabuľky.

Foto zo zápasu Stráže - Radimov 6:0. S loptou autor hetriku Róbert Slovák. Foto Rasťo Mjakiš.
Foto zo zápasu Stráže – Radimov 6:0. S loptou autor hetriku Róbert Slovák. Foto Rasťo Mjakiš.

Ešte vyššie víťazstvo si pripísalo Hlboké, ktorého strelci sa v súboji s Borským Mikulášom zastavili tesne pred dvojcifernou métou. Až traja hráči zaznamenali v poslednom jesennom kole hetrik. V sobotu Patrik Liška z Hlbokého a v nedeľu ho napodobnili Róbert Slovák zo Spartaka Stráže a Matúš Herda zo Slovana Šaštín. Ten bol dokonca jediným strelcom svojho mužstva a s 18 gólmi kraľuje strelcom 6. ligy Západ.

Jesenná časť je za nami, po krátkom odpočinku bude čakať na mužstvá tvrdá zimná príprava. Najmä v Kútoch a v Borskom Mikuláši ju budú mať náročnú. Jarná časť má začiatok počas víkendu 23. a 24. marca 2024.

ZsFZ 6. liga Západ 13. kolo

Brodské – Jablonica 3:1 (1:1)
Góly: 39. Tavares, 72. Teixera, 80. M. Bartal (11) – 41. M. Galba.
Rozh. Tupý, Vido, Mi. Šefčík. ŽK 2:3.

Aj v súboji s Jablonicou sa domáci spoliehali na brazílskych legionárov. Na góly sa čakalo až do záveru prvého polčasu a v priebehu dvoch minút padli hneď dva. Najskôr v 39. min. otvoril skóre Wandeirton Fernandes Tavares dos Santos, no o dve minúty vyrovnal Mário Galba – 1:1. Bývalý mládežnícky reprezentant sa po zranení dostáva do streleckej formy a v Jablonici robí len to, čo od neho všetci očakávajú. Po prestávke sa obidve mužstvá snažili o strelenie rozhodujúceho gólu. Viac šťastia mali domáci, keď v 72. min. ich dostal opäť do vedenia Rene Teixeira Ponto Junior – 2:1. V 80. min. malo Brodské po faule výhodu pokutového kopu, k nemu sa postavil tradičný exekútor tejto štandardnej situácie Martin Bartal, ktorý sa z bieleho bodu nepomýlil a uzavrel na konečných 3:1.

 

Hlboké – Bor. Mikuláš 9:0 (3:0)
Góly: 35., 57. T. Slovík, 39., 82., 89. P. Liška, 53., 55. M. Šustek, 44. Ľ. Kadlečík, 61. P. Pajpach.
Rozh. Opatovský, Vojtík, Vyletelka. ŽK 0:0.

Marek Vrablic (v strede) sa proti svojmu bývalému klubu nepresadil. Zato Marek Šustek (vľavo) a Tomáš Slovík prispeli k výhre Hlbokého po dvoch góloch.
Marek Vrablic (v strede) sa proti svojmu bývalému klubu nepresadil. Zato Marek Šustek (vľavo) a Tomáš Slovík prispeli k výhre Hlbokého po dvoch góloch.

Od začiatku boli aktívnejší domáci, hostia sa spoliehali na dlhé prihrávky na osamoteného Ferenčíka, ktoré boli väčšinou nepresné.Pokusy Pajpacha, Šusteka a Kadlečíka boli slabé či nepresné, až v 18. min. mal tutovku Šustek, no vyznamenal sa brankár Cigánek. Dobíjanie brány hostí ukončil v 35. min. po peknej kombinácii pomerne šťastným gólom Tomáš Slovík – 1:0. Hostia odpovedali únikom Lánika, ktorý skončil rohom, no najmä tutovkou Ferenčíka, ktorý v 39. min. v čistej šanci trafil domáceho brankára. Po odkopnutej lopte Mráz prihral Paťovi Liškovi a ten zvýšil na 2:0. Klasické nedáš – dostaneš. Chvíľu pred prestávkou pridal po akcii Pavlíka tretí gól Ľuboš Kadlečík. Na začiatku 2. polčasu Hlboké v priebehu 7 minút zvýšilo až na 7:0 a hostia sa rozsypali. Marek Šustek zúžitkoval prihrávky L. Šúrka a Kadlečíka, ktorý asistoval aj pri peknej hlavičke Slovíka na 6:0. Trestný kop Šusteka Cigánek s námahou vyrazil a Peťo Pajpach bol na správnom mieste 7:0. V poslednej desaťminútovke dvomi gólmi uzavrel Liška svoj hetrik na konečných 9:0. Divácka výzva desať, desať nebola vypočutá.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Slovan Šaštín – Rybky 3:1 (2:1)
Góly: 14., 19., 83. M. Herda – 44. I. Ravas (11).
Rozh. Boledovič, Frič, Veľký. ŽK 3:1.

Foto zo zápasu Šaštín - Rybky. V úniku TOP kanonier súťaže Matúš Herda. Foto Rasťo Mjakiš.
Foto zo zápasu Šaštín – Rybky. V úniku TOP kanonier súťaže Matúš Herda. Foto Rasťo Mjakiš.

 

V Šaštíne videli diváci výborný zápas zásluhou obidvoch mužstie. Začiatok patril hosťom, ktorý mali niekoľko dobrých príležitostí, no domácich podržal výborný Timo Slaninka v bráne. Ako sa premieňajú šance ukázal hosťom na konci úvodnej štvrťhodiny domáci kapitán Matúš Herda, ktorý prekonal Kadlečíka na – 1:0. O necelých 5 minút to bol opäť Herda, ktorý sa postaral o ďaľšiu zmenu v skóre – 2:0. Stále bolo na čo, chvíľu pred odchodom do šatní po zákroku Hurbana sa pískala penalta a z nej Ivan Ravas znížil na polčasových 2:1. Po prestávke sa hostia snažili aspoň o bod, no domáci ich do vyložených šancí už nepúšťali. Naopak, v 83. min. Matúš Herda uzavrel svoj hetrikom gólom na 3:1 a s 18 gólmi sa osamostatnil na čele tabuľky strelcov. Slovan tak po sympatickom výkone bude zimovať ma slušnom 5. mieste tabuľky.

 

Iskra Holíč – Mokrý Háj 1:0 (0:0)
Góly: 59. M. Mráz.
Rozh. Kusý, Jablonický, Haring. ŽK 2:3.

Zápas sa začal riadne z ostra a už v úvodnej polhodinke padli 4 žlté karty. Gól však diváci nevideli. Mokrý Háj chcel odčiniť domácu prehru s Hlbokým, Iskra zasa chcela ukončiť nepríjemnú sériu piatich zápasov bez víťazstva. Viac spokojnosti bolo po zápase na strane domácich, ktorí sa tešili z troch bodov zásluhou gólu, ktorý dal v 59. min. Mário Mráz – 1:0.

 

Kopčany – FK Kúty 1:1 (0:0)
Góly: 82. O. Zabadal – 88. T. Smolinský (11).
Rozh. Hulínek, Tarabus, Baňár. ŽK 3:2, ČK 1:0 (88. T. Biháry).

Obidve mužstvá pred týždňom svoje zápasy remizovali a rovnaký výsledok si zopakovali aj počas víkendu. Favoritom boli Kopčany, ktoré uhrali bod na ihrisku Starej Turej, no doma dobrý výkon nezopakovali. V samom závere sa síce ujali vedenia, keď v 82. min. Tomáš Zabadal prekonal Sedalíka v bráne hostí, no v 88. min. fauloval Tomáš Bihári, za čo následne videl druhú ŽK a išiel predčasne pod sprchy. Z nariadeného pokutového kopu vyrovnal Tomáš Smolinský na konečných 1:1. Kúty síce neprehrali, no sériu bez víťazstva natiahli na 13 zápasov. Na prvé víťazstvo si tak budú musieť počkať až do jarnej časti.

 

Spartak Stráže – Radimov 6:0 (2:0)
Góly: 1. I. Letko, 40. D. Pálka, 54., 68., 73. (11) R. Slovák, 82. M. Biksadský.
Rozh. Bulko, Kvasnica, Poruban. ŽK 1:5, ČK 0:1 (88. J. Urbánek).

V Strážach poznali výsledok Brodského zo soboty a vedeli, že ak chcú byť jesennými majstrami, nemôžu s Radimovom zaváhať. Začali zostra a už po niekoľkých sekundách ich poslal do vedenia stopér Igor Letko – 1:0. Domáci boli stále aktívni, svojho súpera takmer nepúšťali zo jeho polovice, no vytvorené šance zahadzovali. Až pred prestávkou pretrhol ich streleckú smolu Dušan Pálka, ktorý zvýšil na polčasových 2:0. V druhom polčase si dirigentskú taktovku zobral do svojich rúk Róbert Slovák, ktorý čistým hetrikom zvýšil postupne až na 5:0, keď svoj tretí gól dal z pokutového kopu. Strelecký koncert domácich ukončil v 88. min. Marek Biksadský – 6:0. V závere videl ešte ČK hosťujúci Jakub Uránek, čo sa však na výške skóre už neprejavilo.

 

Stará Turá – Dubovce 2:2 (1:1)
Góly: 1. J. Jaroš, 63. F. Durec – 25., 85. R. Drgon.
Rozh. Izsóf, Barczi, Fehér.

Súboj dvoch nováčikov skončil spravodlivou deľbou bodov. Dubovce nevyhrali od 3. kola, kedy uspeli v Hlbokom 0:4. Domáci futbalisti dvakrát v zápase vyhrávali, no hostia majú vo svojom strede spoľahlivú „mašinu“ na góly Rada Drgona. Domáci vyhrávali už od 1. min. po góle Jaroša 1:0, ale ešte v prvom polčase vyrovnal Drgon na 1:1. Keď hrajúci tréner domácich Filip Durec dal v 63. min. ich vedúci gól na 2:1, zdalo sa byť rozhodnuté. V závere sa snažili domáci zvyšujúcu sa snahu Duboviec o vyrovnanie otupiť početným striedaním, no len čo vykonali v 84. min. posledné striedanie, vzápätí Rado Drgon vyrovnal na konečných 2:2.

 


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci v Bratislave tesne prehrali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8.…

BM Salon EV