V 13. kole Niké ligy zvíťazili futbalisti Skalice nad Ružomberkom 1:0. O osude stretnutia rozhodol vlastný gól českého obrancu Šimona Gabriela z 21. minúty.

foto mfkskalica.sk

Ôsma Skalica potvrdila dobrú formu a pripísala si tretie víťazstvo z uplynulých štyroch ligových duelov. Deviaty Ružomberok prehral tretíkrát za sebou a od účasti v hornej šestke tabuľky ho delí už desať bodov.

Niké liga – 13. kolo

MFK Skalica – MFK Ružomberok 1:0 (1:0)

Gól: 21. Gabriel (vlastný)
ŽK: Smékal, Podhorin, Rudzan – Malý
Rozhodovali: Ziemba – Ferenc, Bobko

Skalica: Junas – Krčík, Ranko, Podhorin, Rudzan – Haša (64. Sobczyk), Smékal, Nagy, Mášik (71. Hollý) – Morong, Gaži (86. Matejov)

Ružomberok: Frühwald – Selecký, Malý, Gabriel, Luterán (86. Úradník) – Gerec (61. Tučný), Chobot (46. Chrien), Múdry – Šefčík, Hladík (80. Maslo), Lavrinčík

Macek Knihy.Zahori

V úvode zápasu boli o niečo aktívnejší hostia, čoho výsledkom bola prvá strela na bránu z Chobotovej kopačky v 5. minúte, ktorú domáci Junas pohotovo zneškodnil. V 17. minúte si na rohový kop nabehol hosťujúci Gabriel, ktorého nebezpečná hlavička skončila mimo skalickej brány.

V 21. minúte sa otváralo skóre zápasu, keď sa najskôr dostal k strele po centri Krčíka Rudzan, jeho strelu vyrazil hosťujúci brankár, no následná akcia pokračovala, k lopte sa dostal Smékal a jeho prudkú loptu do päťky po zemi si zrazil do vlastnej brány hosťujúci Gabriel. Prvý polčas bol charakteristický množstvom súbojov v strede poľa, ktoré bolo prehustené a taktiež veľkým množstvom nepresností na oboch stranách. V 36. minúte prišiel ešte sľubný rohový kop domácich, po ktorom však hlavičkoval ponad bránu hostí Smékal.

Prvú strelu v druhom polčase mal Martin Mášik v 50. minúte, no brankár hostí bol pripravený. V 59. minúte prišiel priamy kop Ružomberka, ktorý Šefčík zatočil ponad múr, ale Junas ho spod brvna vytlačil na roh. Hneď na to prišiel nebezpečný priamy kop hostí zo strany, ktorý opäť vyriešil Junas.

V tomto úseku hry prebrali iniciatívu hostia a snažili sa o vyrovnávajúci gól, čoho výsledkom bola v 67. minúte ich najväčšia šanca, kedy prišlo k nedorozumeniu na pravej strane, kde Skaličania Múdreho pustili až do päťky, no jeho zakončenie sa odrazilo od žrde mimo bránu.

V 74. minúte prišiel Sobczykov stečovaný priamy kop, ktorý skončil tesne vedľa pravej žrde. V nadstavenom čase sa dostal do súboja v súperovej šestnástke opäť Sobczyk, ktorý po kontakte s hosťujúcim hráčom spadol, no penalta sa nepískala.

Zdroj: TASR, mfkskalica.sk


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci v Bratislave tesne prehrali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8.…

BM Salon EV