Slovenský motocyklový pretekár Mário Zajac, pochádzajúci z Rohožníka, potvrdil svoju dominanciu aj na záverečnom podujatí sezóny CNV Finale, ktoré sa konalo na známom talianskom okruhu Circuito Internazionale d’Abruzzo v Ortone. Zajac, ktorý tento rok získal titul šampióna CNV v kategórii Moto 190GP, ukázal, že jeho forma ostáva na vrchole aj počas samostatne hodnoteného finále.

“Podujatie v Ortone bolo pre mňa celkom odlišné v porovnaní s tými, ktoré som absolvoval počas sezóny. Prvýkrát som nastupoval do pretekov bez akéhokoľvek tlaku a počas celého víkendu som si to veľmi užíval,” hovorí Zajac.

Dominancia Zajaca bola zreteľná už od voľných tréningov. Jazdec pripomína, že trať poznal už z minulého roka a podarilo sa mu zlepšiť svoj osobný rekord o viac ako dve sekundy. V sobotných kvalifikáciách si výkonmi zabezpečil pole position do šprintového preteku. “Šprintový pretek bol pre mňa najlepším v tejto sezóne a skutočne som si ho užíval. Vymenili sme si pozície s ostatnými jazdcami niekoľkokrát v každom kole, čo robilo preteky vzrušujúce aj pre divákov,” uvádza Zajac s nadšením.

.

Po víťazstve v šprintových pretekoch bol Zajac namotivovaný vyhrať aj oba hlavné preteky v nedeľu. Prvý pretek bol plný bojov, ale vďaka konštantne rýchlym časom sa Zajacovi podarilo vytvoriť si náskok a udržať si vedúcu pozíciu až do cieľa. Druhý pretek vyhral Zajac dokonca formou štart-cieľ, udržiavajúc rýchle tempo po celú dobu pretekov. “Som nadmieru spokojný, podarilo sa nám vyhrať všetky tri preteky a stať sa tak celkovým víťazom CNV Finale. Tieto výsledky sú pre nás veľkou motiváciou do budúcej sezóny,” uvádza Zajac. Pred ním je teraz menšia pauza, po ktorej začne zimná príprava na sezónu 2024.

Mário vyjadril svoju vďaku aj partnerom tímu, vďaka ktorých podpore môže svoju kariéru posúvať stále vyššie a ktorí v ňom vidia dlhoročného šampióna. “Naša veľká vďaka patrí aj naším partnerom, ktorí nám už niekoľko rokov prejavujú svoju dôveru a neustále nás podporujú. Boli by sme veľmi vďační, keby sa nám podarilo takýchto partnerstiev vytvoriť čo najviac a aj vďaka nim sa posúvať ešte vyššie,” uzatvára Zajac.


.
Toto je čítané

Hokejbal: Po prvých dvoch zápasoch je stav semifinálovej série Skalica – Považská Bystrica vyrovnaný

Počas uplynulého víkendu (27. – 28.4.) sa začali semifinálové série hokejbalovej extraligy.…

3D filamenty 2023