Volkswagen Slovakia sa stal druhýkrát Investorom roka. Titul získal v prestížnej súťaži TREND TOP. Výročné ceny ekonomického týždenníka udeľovali v utorok večer v Slovenskom národnom divadle, kde cenu osobne prevzal Wolfram Kirchert, predseda predstavenstva a člen predstavenstva pre technickú oblasť vo Volkswagen Slovakia.

 

Titul Investor roka získala najväčšia slovenská firma Volkswagen Slovakia opätovne po siedmich rokoch. Do bratislavského závodu investuje masívne v pravidelných cykloch, čo významne prispieva k udržateľnosti a rozvoju automobilového priemyslu a zamestnanosti na Slovensku. Na zisku ocenenia mal výrazný podiel projekt BETA+, ktorý si vyžiadal celkové investície presahujúce 400 miliónov eur. Tie smerovali do vybudovania novej karosárne a integrácie výroby nových generácií modelov Volkswagen Passat a Škoda Superb do existujúcich liniek. Predpokladané investície do ďalšieho rozvoja závodu a zabezpečenia budúcnosti predstavujú v strednodobom horizonte celkovo približne 1,5 mld. eur. Jedným z očakávaných veľkých projektov je príchod novej generácie Porsche Cayenne, ktoré bude prvým čisto elektrickým SUV z Bratislavy.

Volkswagen Slovakia patrí už viac ako tri desaťročia medzi najväčších investorov v krajine, dokazujú to aj investície vo výške viac ako 5 mld. eur od jeho príchodu na Slovensko. Zamestnáva približne 11-tisíc ľudí, pre ktorých je stabilným a spoľahlivým zamestnávateľom aj v krízových časoch. Aktuálne prijíma nových pracovníkov v súvislosti so štartom sériovej výroby nových modelov.

foto TREND / Emil Vaško

Nominácie na TREND Investora roka 2023 navrhla redakcia a víťaza vybrali čitatelia TRENDU, osobnosti hospodárskeho života, redakcia a zástupcovia partnera kategórie, ktorým je poradenská spoločnosť PwC Slovensko.


.
Toto je čítané

Pri nehode medzi Levármi a Jánmi asistoval alkohol, vodič fúkol vyše 2 promile

Polícia v nedeľu (5. 5.) riešila viacero udalostí spojených s alkoholom. Išlo…

Trnavské rádio Tak akorát 2024