Vykurovacia sezóna sa začala. Spoločnosť Službyt s. r. o., ktorá prevádzkuje tepelné hospodárstvo v mestách Malacky, Senica, Skalica, Stupava, Smrdáky, Holíč a Gbely, vykurovanie spustila už 16. októbra.

ilustračné foto

S kúrením možno začať po splnení legislatívnych podmienok, ktoré určujú začiatok vykurovacieho obdobia od 1. septembra, a to v prípade, že priemerná denná teplota vonku klesne pod 13 °C aspoň dva dni po sebe a predpoveď počasia nenasvedčuje tomu, že by sa malo otepliť. Odberateľov tepla nepochybne zaujíma, koľko ich vykurovacia sezóna bude stáť. Podľa slov Ing. Miroslava Pajchla, riaditeľa úseku výroby a distribúcie tepla Skupiny ENGIE, ceny tepla nie sú stanovené na vykurovacie obdobie, ale zvyčajne na kalendárny rok: “Aktuálne sa predkladajú cenové návrhy na Úrad pre reguláciu sieťových odvetví. Predpokladáme výrazný pokles cien vo variabilnej zložke oproti roku 2023, zároveň však pripomíname, že v aktuálnom roku sú ceny dotované štátom.”

Plocha draka Knihy.Zahori

Spoločnosť už vlani v mestách, v ktorých prevádzkuje tepelné hospodárstva, pripravila odporúčania, ako šetriť – presne v zmysle hesla “najlacnejšia energia je tá, ktorá sa nespotrebuje”. Najzákladnejším návodom pre odberateľov zostáva neprekurovať svoje príbytky. Na otázku, či si ľudia skutočne zvykli vlani kúriť menej, Ing. Pajchl ponúka jednoznačnú odpoveď: “Je to rôzne, ale trend šetrenia je zjavný…”


.
Toto je čítané

V Moravskom Svätom Jáne sa zrazil cyklista s traktorom

V sobotu (11.5.) v ranných hodinách bola posádka Krištof 01 z Bratislavy…

Trnavské rádio Tak akorát 2024