Konajú sa pravidelne každú druhú sobotu v mesiaci a zaradili sa medzi vyhľadávané akcie na Záhorí. Reč je o burzách starožitností, ktoré od apríla do novembra oživujú areál jablonického kaštieľa a lákajú návštevníkov z celého Slovenska i zo zahraničia. Posledná tohtoročná burza sa v Jablonici uskutoční v sobotu 11. novembra.

Chcete si kúpiť starú knihu, dekoráciu, náradie, kuchynské pomôcky či originálny zberateľský kúsok? Potom je práve burza starožitností miestom, kam by ste mali zavítať. Na podujatí sa totiž pravidelne zúčastňuje okolo 200 starožitníkov so svojimi klenotmi, ktoré neraz získate doslova zadarmo. Areál kaštieľa je navyše skrášlený stredomorskými rastlinami, ako sú napr. 300-ročné olivovníky, palmy či citrusy, a tie si takisto v prípade záujmu budete môcť kúpiť.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Spestrením podujatia budú remeselníci a lokálni výrobcovia, ktorí budú prezentovať a predávať svoje výrobky, či už pôjde o úžitkový a dekoratívny tovar, handmade tvorbu, alebo dobroty od pekára, mäsiara a ďalších majstrov. Burza sa uskutoční za každého počasia a sľubuje skvelé nákupy, vynikajúcu kávu aj príjemnú historickú atmosféru.


.
Toto je čítané

Nedostatok železničiarov už ovplyvňuje prevádzku vlakov na Záhorí

Železnice sú personálne poddimenzované niekoľko rokov. Nedostatok zamestnancov už začínajú pociťovať aj…

3D filamenty 2023