Deň otvorených búd na Vínnej ceste Záhorie napísal v sobotu (28.10.) už svoju štrnástu kapitolu. Slnečné počasie, výborná atmosféra, a najmä dobré vínko, prilákali do skalických vinohradov stovky návštevníkov.

foto mesto Skalica

Prechádzka vinohradmi bola spojená s ochutnávkou vín, ktoré vyrobili skúsení a zruční skalickí vinohradníci. Návštevníci mohli zavítať do ich vinohradníckych búd, koštovať, rozprávať sa, posedieť a vínka si aj zakúpiť a odniesť domov. Svoje búdy pre verejnosť tentoraz otvorilo približne 60 miestnych vinohradníkov. “S pesničkami, úsmevom, krásnym počasím a dobrým vínom bolo naozaj veselo. Vínna cesta
bola oslavou všetkých vinárov i účastníkov podujatia, ďakujeme,” napísala na sociálnej sieti jedna zo spokojných návštevníčok vinohradov a nepochybne tak vyjadrila svoj názor aj za ostatných milovníkov zlatisté ho moku.

Pozvánka do Srdiečka

Ak ste koštovku v skalických vinohradoch nestihli, vyberte sa v sobotu 11. novembra
do reštaurácie Srdiečko, kde sa od 11. h uskutoční Svätomartinské otváranie mladých vín. Vinohradníci združení vo Vínnej ceste Záhorie tu slávnostne otvoria prvé vína z tohtoročnej úrody. Mladé vínko budete môcť ochutnávať až do 18. h, o spríjemnenie podujatia sa postará ĽH Pláňava a Miro Buzla s heligónkou.


.
Toto je čítané

Práce na rozšírení Baťovho kanála napredujú, v Skalici otvoria sezónu 1. mája

Plavebná sezóna sa na Baťovom kanáli v Skalici otvorí už 1. mája.…

Trnavské rádio Tak akorát 2024