Aktuálne realizované investičné projekty v meste Malacky sa posúvajú vpred. Po ich dokončení budu môcť obyvatelia využívať novú mestskú podzemnú garáž, nové pešie námestie v centre, kompostáreň či ďalšie kilometre cyklotrás. Mesto okrem toho pripravuje ďalšie projekty, okrem iného nové detské ihrisko či novú základnú školu.

Športová aréna

Samospráva podpísala zmluvu na projektovú dokumentáciu k výstavbe novej základnej školy. Plánuje sa na Rakárenskej ulici a prioritne bude určená pre deti z rýchlo sa rozrastajúcich lokalít Rádek a Padzelek. Po ZŠ Dr. J. Dérera, Štúrovej a Záhoráckej pôjde o štvrtú základnú školu v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

V Domkoch (lokalite medzi Veľkomoravskou a Bernolákovou) pribudne nové ihrisko.

Plocha draka Knihy.Zahori

Okrem iného bude obsahovať multifunkčný hrad, hojdačky, hracie stoly, kolotoč, dve veže (10- a 6-metrové), prvky na cvičenie a ležadlá. Niektoré hracie prvky budú inkluzívne, teda vhodné pre deti so zdravotným postihnutím. „Teší ma, že sme uspeli v silnej konkurencii a na projekt sme získali externú dotáciu,“ informoval primátor Juraj Říha. Projekt finančne podporilo Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky.

Cyklotrasa na Mierovom namestí

 

Škôlka na Štúrovej

 

Po oprave kanalizácie na ulici Martina Benku sa bude rekonštruovať vozovka

 

Cyklotrasa okolo Šport arény na Píle

 

Cyklotrasa na Namestí SNP

Informuje mesto Malacky na svojom webe. Spracovali -lp-/-jh-/-otano.


.
Toto je čítané

Nedostatok železničiarov už ovplyvňuje prevádzku vlakov na Záhorí

Železnice sú personálne poddimenzované niekoľko rokov. Nedostatok zamestnancov už začínajú pociťovať aj…

3D filamenty 2023