V 14. kole Niké ligy futbalisti MFK SKalica vycestovali na zápas proti ŠK Slovan Bratislava, kde sa skončila ich úspešná šnúra 360-tich minút bez inkasovaného gólu.

foto mfkskalica.sk

Niké liga – 14. kolo

ŠK Slovan Bratislava – MFK Skalica 1:0 (0:0)

Góly: 84. Barseghjan
ŽK: Barseghjan, Pauschek – Nagy, Podhorin, Mášik, Smékal, Sobczyk
ČK: 57. Tolič (Slovan) po druhej ŽK
Rozhodovali: Ziemba – Hrmo, Vass
Divákov: 3011

Slovan: Borjan – Pauschek, Bajrič, Wimmer, Lovat (66. Blackman) – Kucka, Kankava – Tolič – Barseghjan (90.+3 Savvidis), Čavrič, Strelec (66. Zmrhal)

Skalica: Junas – Krčík, Ranko, Podhorin, Rudzan – Nagy, Mášik (76. Hollý) – Morong, Haša (73. Sobczyk), Gaži (90.+2 Špehar) – Smékal

Domáci Slovan bol od úvodných minút aktívnejší a vytváral tlak. Už v 2. minúte prišla šanca Kucku z priameho kopu, ktorý poslal loptu povedľa ľavej žrde brány hosťujúcej Skalice. Netrvalo dlho a prišla príležitosť domáceho Čavriča, ktorého strela sa však odrazila od žrde a lopta skončila v rukách brankára Martina Junasa. Postupne boli aj Skaličania nebezpeční smerom dopredu. V 29. minúte dostal Haša spätnú prihrávku a volejom ju poslal na bránu domácich, no Borjan jeho strelu vyrazil. Následne sa Skaličania dostali do prečíslenia, Haša poslal loptu Smékalovi do šestnástky, no ten v dobrej príležitosti prestrelil bránu domácich.

Záhorácke rádio 2024 01

V druhom polčase pokračovali hostia v dôslednej defenzíve, no smerom dopredu už neboli tak nebezpeční. Domáci sa pokúšali o gól, no Čavrič aj Kucka boli nepresní. Šancu mal z priameho kopu aj Lovat, no s jeho nebezpečnou strelou si obrana hostí poradila. V 57. minúte stretnutia uvidel druhú žltú kartu Marko Tolič a Slovan dohrával zápas o jedného hráča menej. Ohroziť bránu domácich skúšali Sobczyk aj Morong, no gólovú radosť to hosťom neprinieslo. Kľúčový moment stretnutia nastal v 84. minúte, kedy sa po peknej akcii domácich dostal do zakončenia Barseghjan, ktorý poslal loptu k ľavej žrdi – 1:0. Následne sa ešte hostia pokúšali s nepriaznivým skóre niečo urobiť, no Slovan si svoje vedenie ustrážil a na čele tabuľky si vytvoril už šesťbodový náskok.

Skalica je po 14. kole na 8. mieste s trojbodovým náskokom nad Ružomberkom a sedembodovou stratou na prvú šestku.

Hlasy trénerov

Vladimír Weiss, tréner Slovana: “Pre nás to je dôležité víťazstvo z hľadom na okolnosti a priebeh zápasu. Po ťažkom stretnutí s Lille sme sa dokázali zmobilizovať. Hrači dokázali nájsť motiváciu a odovzdali všetky sily. Vyhrali sme ťažký zápas v desiatich. Mužstvu skladám kompliment, ako zareagovali po vylúčení Marka Toliča. Takéto stretnutia rozhodujúci kľúčoví hráči a my ich máme viacero. Tigran to rozhodol perfektnou strelou a už sme si to ustrážili rozumnou hrou. Pred zápasom ma zaujímali tri body a aby sa nikto nezranil. Naplnilo sa to, ale niektorí hráči, ktorí boli čerství, musia dať mužstvu viac. Čakal som ťažký zápas proti Skalici, ktorá je dobre organizovaná. Dnes to opäť potvrdila. Možno, keby boli hostia odvážnejší za stavu 0:0, mohli byť šťastnejší. Sú to dôležité body do ďalšieho priebehu ligy.”

Pavol Majerník, tréner Skalice: “V prvom polčase to bol z našej dobrý a organizovaný výkon. Predvádzali sme to, čo nás zdobilo v uplynulých dueloch. Prečkali sme úvodný nápor Slovana, boli sme nebezpeční aj smerom dopredu a fungovala nám dobre prechodová fáza. V druhom sme už neboli tak nebezpeční vpredu. Prišla potom červená karta, ale viac nám to uškodilo, ako pomohlo. Boli sme netrpezliví v príprave útoku a hlavne v predfinálnej a finálnej fáze. Slovan využil jednu šancu, strelil gól a my sme už nevedeli nájsť na nich recept. Ak tu nestrelíte gól, nemôžete pomýšľať na dobrý výsledok.”

Zdroj: TASR, mfkskalica.sk


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

3D filamenty 2023