Napriek tomu, že do Trenčína vycestovali Stupavčanky iba so siedmimi hráčkami do poľa, keďže dorastenky hrali v tom istom čase zápas v Bytči, zverenky Petra Olšavského si so súperom poradili a jednoznačne dominovali.

ŠA Trenčín – HC Tatran Stupava 21:37 (9:20)

Zostava a góly HC Tatran Stupava: Porubská, Mozoľová – Griffiths 6, Bahorecová 11, Kovácsová 6, Galková 5, Rudincová 4, Sobotová 1, Tornócziová 4, tréner Peter Olšavský.

Záhoráčky nastúpili na duel po dvojtýždňovej zápasovej prestávke a premiérovo sa v zostave predstavila nová posila Andrea Rudincová. Možno aj dlhší zápasový výpadok hostiek využili hráčky Trenčína a dokázali v prvej štvrťhodine držať krok. Stupavčanky mali takmer neustále mierne navrch a domáce v zápase viedli jediný raz v 6. minúte 4:3. Rozhodujúce okamihy prišli po 16. minúte, v ktorej domáce hráčky stiahli na rozdiel jediného gólu 8:9. Od tohto momentu Záhoráčky neinkasovali 12 minút, naopak samé nastrieľali 9 presných zásahov a ujali sa desaťgólového vedenia 18:8. Do kabín napokon odchádzali s polčasovým vedením 20:9.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Druhý polčas mal podobný priebeh ako ten prvý. Prvých desať minút dokázali domáce hráčky držať krok a tento úsek hry skončil 4:4. Potom však opäť prišiel dlhší časový úsek, v ktorom hostky neinkasovali, naopak zaťažili konto súpera 6 gólmi. Záver stretnutia tak už len kontrolovali stretnutie a z Trenčína si odvážajú jednoznačné víťazstvo 21:37.

Hlas po zápase

Peter Olšavský, tréner HC Tatran Stupava: “V zostave bez dorasteniek si z chuti zahrali a zabehali všetky hráčky. Dokonca sme si vyskúšali aj dlhší časový úsek hru 7 na 6. Vedeli sme, že nemáme hráčky na striedanie, takže sme museli aj trochu taktizovať a nehrali sme neustále na rýchle protiútoky. Začiatok bol z našej strany trochu pomalší, kým sme sa dostali do tempa. Potom sme zlepšilo pohyb v obrane a výsledok sa dostavil. Prvýkrát sa predstavila v našom mužstve aj Andrea Rudincová, zahral spoľahlivo v útoku a vychádzala aj spolupráca v obrane.”


.
Toto je čítané

TTSK: Na olympiáde stredoškolákov sa zúčastnilo 900 študentov

Viac ako 900 študentov sa zúčastnilo na 16. ročníku Župnej olympiády stredoškolskej…

Lakovanie a Pieskovanie