Domáci futbalisti Nafty Gbely mali v tomto roku poslednú šancu, aby ukončili nepríjemnú sériu 8 zápasov bez víťazstva. V opačnom prípade by boli tretí od konca s minimálnym náskokom od dvoch posledných. Nakoniec sa im to podarilo, hoci priebeh zápasu sa pre nich od začiatku nevyvíjal priaznivo.

Foto: Ján Bolebruch

ZsFZ MR Hummel 4. liga 15. kolo
NAFTA GBELY – LED. ROVNE 3:1 (0:1)
Góly: 59., 74. D. Smolinský, 88. M. Pribila – 29. D. Vavruš.
Rozh. Sárai, Gula, Ďurčovič. ŽK 4:3 (Neoveský, Kleiber, Knap, Pekar), ČK 0:0.
Gbely: P. Pavas – M. Žáček, M. Rosa, O. Neoveský, D. Caltík, R. Kleiber, M. Kosorin, T. Knap, D. Smolinský, M. Horváth, D. Pekar (77. M. Pribila), tréner Adam Ambra.

Keď dal v 29. min. Vavruš vedúci gól hostí na 0:1 a týmto výsledkom sa skončil aj prvý polčas, domáci priaznivci sa začali obávať toho najhoršieho. Po zmene strán prišlo po prestávke k očakávanému obratu, ku ktorému zavelil po hodine hry Dominik Smolinský, ktorý vyrovnal na 1:1. Tlak domácich pokračoval a v 65. min. mohli ísť domáci do vedenia, keď bol v ich prospech nariadený pokutový kop. Dominik Caltík ho však nepremenil. Našťastie to na hráčoch nezanechalo stopy a ich aktivita sa predsa len pretavila do gólov. V 74. min. dal Smolinský svoj druhý gól a strhol vedenie na stranu domáceho mužstva. Mužstvo trénera Adama Ambru bolo aj naďalej aktívne a zaslúženej odmeny sa dočkalo v 88. min., kedy striedajúci Michal Pribila pridal poistku v podobe tretieho gólu – 3:1. Záhoráci budú zimovať na 12.mieste tabuľky, no ich ambície smerovali k vyšším priečkam. Po zimnej príprave budú mať v jarnej časti čo naprávať.

Foto: Ján Bolebruch
Pálfyovci Knihy.Zahori

Ďalšie výsledky 15. kola: Boleráz – Trenč. Stankovce 3:3, FC ViOn B – Kozárovce 4:2, J. Bohunice – Trstice 3:1, Pata – Nové Zámky 1:1, Levice – Trebatice 1:0, Hurbanovo – Prievidza 1:1, Gabčíkovo – Imeľ 2:2.

 


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci v Bratislave tesne prehrali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8.…

Trnavské rádio Tak akorát 2024