Senickí i malackí policajti sa venujú preventívnej akcii medzi seniormi, aby ich informovali o praktikách podvodníkov. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

ilustračné foto

Preventista Okresného riaditeľstva Policajného zboru (OR PZ) Malacky v rámci projektu Seniori, zbystrite pozornosť! počas celého roka spoločne s poštovým doručovateľom upozorňuje osamelo žijúcich seniorov na Záhorí na rôzne formy podvodného konania.

Rovnako sa v rámci spolupráce s Jednotou dôchodcov Slovenska policajná preventistka stretla s dôchodcami v meste Senica.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Prostredníctvom preventívnych rád ich informovali nie len na nekalé praktiky podvodníkov, ale aj na najčastejšie legendy, pod ktorými podvodníci vystupujú, ale aj ako zareagovať na rôzne podomové opravy domu či bytu.

Seniorov upozornil na to, aby neverili osobám:

  •  ktoré im tvrdia, že sú pracovníci Slovenskej pošty a nesú im preplatok;
  •  ktoré im tvrdia, že sa nachádzajú v nebezpečenstve a niekto ich chce okradnúť;
  •  ktoré sa im predstavia ako policajti a vyzvú ich, aby im peniaze a cennosti vložili do tašky a vyhodili z okna, alebo odovzdali neznámej osobe;
  •  ktoré sa im predstavia ako lekári, či policajti a oznámia im, že ich príbuzný mal, alebo zapríčinil dopravnú nehodu, pri ktorej sa zranil spolu s inými osobami a súrne potrebuje peniaze.

“Ak si neviete rady, zavolajte na číslo 158. Peniaze nikomu nedávajte, neposielajte a informácie si preverte,” upozorňuje polícia seniorov.


.
Toto je čítané

VaDiDlo obnovilo tradíciu ochotníckeho divadla v Lozorne pred vyše 10 rokmi

Pred vyše 10 rokmi obnovili tradíciu ochotníckeho divadla aj v Lozorne. Na…

BM Salon EV