Barbora Exnerová z Brodského sa stala majsterkou sveta v naturálnej kulturistike a fitness. Svoj úspech si vybojovala na súťaži v talianskej Perugii, kde triumfovala v kategórii Fitness Model. Nomináciu si vybojovala na súťaži Golden Era Natural v Košiciach, kde ovládla open kategóriu.

Barboru k úspechom priviedol niekoľkonásobný majster sveta, Európy a Slovenska v kulturistike Tomáš Jurica pochádzajúci z Kútov. “Barbora si pred prvou súťažou absolútne neverila, podľa jej slov sa išla len pozrieť, ako to na takej súťaži vyzerá. Ja som jej však už od začiatku hovoril, že ona bude zbierať úspechy nie len na Slovensku, ale aj vo svete,” prezradil Tomáš. Podľa jeho slov bol Barbore úspech predurčený, ako odmena za tvrdú prácu, odhodlanie a disciplínu, keďže ešte v roku 2020 mala o 25 kg vyššiu váhu.

Barbora s trénerom Tomášom Juricom

V Košiciach sa Barbora kvalifikovala do Talianska v kategórii Fitness Model a zároveň získala PRO kartu, čo znamená, že mohla súťažiť s najlepšími z najlepších. “Do Talianska išla Barbora opäť s pokorou, no na pódiu s prehľadom porazila všetky súperky a zaslúžene vyhrala titul majsterky sveta. Medzi profesionálkami v PRO kategórii skončila na druhom mieste, čo sa dá považovať za ešte väčší úspech,” vysvetľuje tréner Tomáš Jurica.


.
Toto je čítané

Karting: Stupavčan Jakub Gašparovič vyhral prestížne preteky vo Francúzsku

Slovenský reprezentant, 13-ročný Jakub Gašparovič zo Stupavy, sa stal vo francúzskom Val…

Lakovanie a Pieskovanie