Futbalisti MFK Skalica prehrali v sobotnom (25.11.) dueli 15. kola na domácej pôde s MFK Dukla Banská Bystrica 0:3, hoci hostia hrali od 42. minúty bez vylúčeného Martina Rymarenka. Skaličania prehrali druhýkrát po sebe a sú na ôsmom mieste v tabuľke najvyššej slovenskej futbalovej ligy.

foto MFK Skalica

MFK Skalica – MF Dukla Banská Bystrica 0:3 (0:2)

Góly: 7. Mášik (vlastný), 35. Rymarenko, 71. Polievka
ŽK: Záhumenský (Banská Bystrica)
ČK: 42. Rymarenko (Banská Bystrica)
Rozhodovali: Kráľovič – Pozor, Bobko
Divákov: 454

Skalica: Junas – Gaži (73. Alves), Ranko, Podhorin, Rudzan – Nagy, Mášik (61. Vlasko), Morong – Hollý, Haša (73. Sobczyk) – Smékal (81. Špehar)

Banská Bystrica: Hruška – Pišoja, Uhrinčať, Godál, Willwéber, Záhumenský – Richtárech (89. Považanec), Hlinka, Hanes (46. Ľupták) – Rymarenko, Polievka (85. Acosta)

Pálfyovci Knihy.Zahori

V základnej zostave domácich chýbal obranca Adam Krčík pre drobné zranenie, ktoré sa objavilo krátko pred duelom. Hostia boli v úvode aktívnejší a už v 7. minúte kopali druhý rohový kop, ktorý zahrával Polievka, našiel v päťke Godála, ktorého hlavičku smolne stečoval do vlastnej brány Martin Mášik – 0:1. Domáci hráči pri góle avizovali faul Godála na Martina Mášika, no to ostalo bez odozvy hlavného arbitra.

V 21. minúte prišiel nebezpečný center Pišoja, ktorým však nenašiel nikoho zo spoluhráčov. V 24. minúte zakončoval Polievka z hranice šestnástky, no jeho strela skončila mimo brány domácich. V 35. minúte sa menilo skóre zápasu, keď hostia využili stratu lopty v strede poľa, posunuli ju na ľavé krídlo, odkiaľ ju Záhumenský z prvej poslal prízemnou prihrávkou na Rymarenka do šestnástky a ten prekonal Junasa – 0:2.

V 39. minúte prišla prvá strela domácich od Gažiho, ktorú hosťujúci Hruška bez problémov pokryl. V 42. minúte uvidel hosťujúci Rymarenko červenú kartu za faul na obrancu Michala Ranka. Zvyšok prvého polčasu nepriniesol žiadny vážnejší vzruch a tak sa do kabín odchádzalo za stavu 0:2.

Do druhého polčasu vstupovali Skaličania v početnej výhode, ktorú chceli využiť, čo sa im napokon nepodarilo. Nedarilo sa im súpera viac rozpohybovať a otvoriť priestor v jeho dobre fungujúcej defenzíve.

V 57. minúte prišla nepresná strela Mášika z hranice šestnástky. V 60. minúte po sklepnutí od Smékala strieľal Rudzan tesne vedľa pravej žrde. O minútu neskôr sa dostala lopta k Hašovi, ktorý si ju spracoval hrudníkom a strieľal z voleja tesne nad brvno. V 63. minúte prišla najväčšia príležitosť domácich, keď sa v šestnástke uvoľnil Adam Morong, ale ľavačkou prestrelil bránu. Po centri Nagyho v 67. minúte skončila Hašova hlavička mimo hosťujúcej brány.

Napokon to boli hostia, ktorí sa v 71. minúte radovali z presného zásahu, kedy sa po nákope dostal Polievka až do šestnástky, kde sa individuálne presadil proti stopérom Podhorinovi a Rankovi a napokon dokázal prekonať aj brankára Martina Junasa – 3:0.

V ďalšom priebehu stretnutia prišli tri strely Skaličanov od Vlaska, Hollého a Moronga, z ktorých ani jedna neskončila medzi tromi žrďami. V nastavenom čase ešte vyskúšal Hrušku z priameho kopu Davi Alves, no neúspešne.

Zdroj: TASR, mfkskalica.sk


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

Trnavské rádio Tak akorát 2024