Počas tohtoročnej letnej turistickej sezóny (máj – september) zaznamenali v Skalici takmer 11-tisíc vstupov do pamiatok. V porovnaní s predchádzajúcimi rokmi bola návštevnosť nižšia, vlani evidovali v meste takmer 18-tisíc vstupov.

Znížený počet vstupov do pamiatok pripisujú v Skalici spoplatneniu pamiatok počas Trdlofestu a Skalického jarmoku a taktiež skráteniu letnej turistickej sezóny, počas ktorej bolo sprístupnených 12 pamiatok. Návštevníci najviac využívali vybrané dni, keď boli pamiatky otvorené zadarmo. Medzi najnavštevovanejšie už tradične patril farský kostol a jeho veža, Rotunda sv. Juraja a jezuitský kostol. V meste rozšírili ponuku o sprevádzanie zahraničných návštevníkov v španielčine.

Lepšie ako v minulých rokoch sa predávali turistické pasy. Sezónu skvalitnili viaceré novinky, napr. kupónová knižka pod názvom Vyberte sa za očarujúcou kráľovnou Záhoria, ktorú mesto pripra vilo v spolupráci s podnikateľmi v cestovnom ruchu. Ponúkala 15 zľavových kupónov od podnikateľských subjektov a bola distribuovaná v sieti turisticko-informačných kancelárií Záhoria a Moravy, pričom časť z nich bola v predaji aj v TIK Piešťany.


.
Toto je čítané

Ondrej Vanek z Gbiel čistí po celom svete rieky od odpadu

Ak niekomu položíte otázku, aká je voda, medzi časté odpovede patrí čistá,…

BM Salon EV