V hokejbalovej extralige si skalický Hokejmarket počas uplynulého víkendu pripísal už tretiu prehru v rade. Po Nitre a Považskej Bystrici prehral aj v Bratislave s domácim tímom LG, prišiel o titul jesenného majstra a v tabuľke klesol až na 3. miesto.

HBK Hokejmarket Skalica, Foto: Rastislav Búgel
HBK Hokejmarket Skalica, Foto: Rastislav Búgel

LG Zľavomat Bratislava – Hokejmarket Skalica 7:3 (2:1, 4:1, 1:1)

Góly: 7. Mi. Šalka (Vavro), 14. Mi. Šalka (Fumač, Mikulčík), 19. Bilik (I. Polák, Mi. Šalka), 23. I. Polák (Fumač), 24. Takáč (I. Polák, Bilik), 25. I. Polák (Dorotovič), 28. Takáč (Dorotovič) – 2. Holaza (Salajka, D. Janáč), 18. Čulen (Kaluža), 28. Kaluža (Martinusík, Lukačovič).

Vylúčení: 4:6 Presilovky: 2:0 Oslabenia: 0:0

Skalica: Dékány (24. Kučera) – Sobol, Čulen, Martinusik, Kaluža, Lukačovič – Salajka, Rábek, Frano, D. Janáč, Holaza – Zelenka, Balát, Válek, Krýdl, Válik.

Záhorácke rádio 2024 01

V šlágri celej jesene hostia už po necelých 70 sekundách vyhrávali, keď akciu Salajku s Janáčom zakončil Mišo Holaza: 0:1. Domácim sa však podarilo onedlho vyrovnať Šálkom na 1:1.

Vstup do 2. tretiny vyšiel pre zmenu lepšie domácim hokejbalistom, keď sa opäť presadil Šálka: 2:1. Netrvalo však dlho a prihrávku Kalužu premenil na vyrovnanie Maťo Čulen: 2:2. Vzápätí bol vylúčený Lukačovič a domáci o 17 sekúnd trestali: 3:2. Keď Polák potrestal aj vylúčenie Sobola gólom na 4:2, prišiel do brány Kučera, no ani on nezastavil rozbehnutých domácich. Záhoráci v priebehu 5 minút inkasovali až 4x (7:2) a bolo definitívne rozhodnuté. Kaluža síce ešte znížil (7:3), no to už bolo z ich strany všetko.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

V 3. tretine LG ubral z plynu, nepresadili sa ani Skaličania, a tak sa už výsledok nemenil. V extralige nasleduje teraz dlhá zimná prestávka, pokračovať sa bude až počas prvého marcového víkendu (2. a 3. 3.), kedy Skalica privíta doma Vranov a Košice.

Ostatné výsledky: Vrútky – Ružinov 2:9, Košice – Poprad 0:6, Považská Bystrica – Nitra 2:3pp, Vranov – Pruské 4:5.

hokejbal.sk

.
Toto je čítané

Hokej: Malačan Patrik Koch posilní reprezentáciu na majstrovstvách sveta

Rodák z Malaciek Patrik Koch posilní slovenskú hokejovú reprezentáciu na nadchádzajúcich MS…

3D filamenty 2023