V obci Popudinské Močidľany v okrese Skalica boli v stredu (29.11.) pripojené prvé domy na novovybudovaný verejný vodovod. Projekt, do ktorého Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) investovala približne tri milióny eur, zahŕňa 4,5 kilometra dlhé vodovodné potrubie a poskytne pitnú vodu viac ako 320 odberným miestam v obci s takmer tisíckou obyvateľov.

ilustračné foto 123rf.com

Generálny riaditeľ a predseda predstavenstva BVS Ivan Peschl vyslovil spokojnosť s realizáciou projektu, ktorý odstráni dlhodobé problémy s nedostatkom vody v obci. „Ľudia v Popudinských Močidľanoch budú mať pokojné Vianoce s vedomím, že sa už môžu spoľahnúť na dodávku kvalitnej vody z verejného vodovodu. Vodovod sme mohli dokončiť vďaka podpore ľudí z regiónu a našich akcionárov, ktorí nám dali dôveru a naštartovali investičný proces. Ten však musí pokračovať, aby sme zabezpečili nielen rozvoj, ale aj obnovu existujúcej infraštruktúry,“ povedal Peschl.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Riaditeľ komunikácie BVS Peter Podstupka poukázal na to, že Popudinské Močidľany boli jednou z troch obcí, ktoré mali problémy s pripojením na verejný vodovod napriek jeho blízkosti. Podobný problém riešili aj v Radošovciach, kde bola výstavba vodovodu dokončená na jar tohto roku. V Dubovciach je vodovod stavebne dokončený a očakáva sa, že dodávka vody začne v prvej polovici budúceho roka.

BVS očakáva, že do Popudinských Močidlian bude ročne dodávať približne 47-tisíc metrov kubických vody, čo zodpovedá 31 miliónom fliaš s objemom 1,5 litra, čím zabezpečí dostatočné množstvo pitnej vody pre celú obec.


.
Toto je čítané

VaDiDlo obnovilo tradíciu ochotníckeho divadla v Lozorne pred vyše 10 rokmi

Pred vyše 10 rokmi obnovili tradíciu ochotníckeho divadla aj v Lozorne. Na…

3D filamenty 2023