Futbalisti MFK Skalica prehrali v 16. kole na štadióne Spartak Trnava 2:0.

foto mfkskalica.sk

 16. kolo Niké ligy

FC Spartak Trnava – MFK Skalica 2:0 (0:0)

Góly: 58. Zeljkovič, 90.+1 Djuričin
Rozhodovali: Ruc – Poláček, Pacák
ŽK: Ďuriš – Vlasko, Hollý, Gaži
Divákov: 2602

Spartak: Takáč – Šulek, Koštrna, Kóša, Mikovič – Zeljkovič – Azango (77. Ofori), Bernát (70. Bukata), Paur (80. Procházka), Daniel – Ďuriš (80. Djuričin)

Skalica: Junas – Matejov, Ranko, Podhorin, Rudzan – Hollý (63. Mášik), Nagy – Morong (80. Špehar), Vlasko (70. Smékal), Gaži (63. Alves) – Sobczyk (70. Haša)

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Úvodná pätnásťminútovka, v ktorej sa mužstvá iba oťukávali, nepriniesla žiadny herný vzruch. Krátko na to prišla strela Azanga ľavačkou mimo pravej žrde. V 16. minúte hľadal Daniel v šestnástke Ďuriša, no na poslednú chvíľu mu loptu zblokoval Gaži. V 21. minúte Šulek vybojoval loptu cez Gažiho, poslal center na Ďuriša, ktorého hlavička skončila v rukách Junasa.

V 24. minúte sa po zblokovanej strele Azanga dostal k lopte Daniel, ktorého zakončenie bolo z ofsajdu. Až v 26. minúte sa Skaličania dostali na dlhší časový úsek pred šestnástku domácich, z čoho pramenil rohový kop a hlavička Podhorina vedľa trnavskej brány.

V 29. minúte vybojoval loptu v strede poľa Hollý, poslal ju na Sobczyka, ktorý nebezpečne strieľal, ale domáci Takáč jeho strelu vyrazil na roh. V 33. minúte sa snažil v šestnástke individuálne presadiť Gaži, ale jeho nedôrazné zakončenie skončilo mimo domácej brány. Najväčšia šanca prvého polčasu prišla v 34. minúte, kedy domáci Ďuriš po centri Bernáta hlavičkoval tesne vedľa. Po prvom polčase sa tak do kabín odchádzalo za bezgólovej remízy.

Záhorácke rádio 2024 01

Druhý polčas začala Trnava náporom a hneď v 47. minúte prišla ďalšia veľká šanca Ďuriša, ktorý po centri Šuleka zakončoval v päťke, ale Junas ho vychytal. V 50. minúte skončila stečovaná strela domácej Trnavy v rukách gólmana hostí. V 52. minúte po závare v našej šestnástke strieľal Zeljković, ale Junas bol opäť pripravený.

V 54. minúte hlavičkoval po priťuknutí hlavou od Paura Šulek vo vyloženej šanci do rúk Junasa. Trnavský tlak sa stupňoval, čoho výsledkom bol prvý gól. Skaličania v strede poľa prepadli, domáci poslali loptu na pravú stranu na Daniela, ktorý pekným centrom našiel Zeljkovića a ten hlavou nechytateľne skóroval na 1:0. V 61. minúte sa dostal k prvej strele druhého polčasu Morong, tá bola stečovaná na roh. Z následného rohu Vlasko nepríjemne centroval pred bránu, lopta sa dostala ku Gažimu, ktorý však nestihol dôrazne zakončiť.

Plocha draka Knihy.Zahori

V 67. minúte vysunul Azango stredom obrany Ďuriša do stopercentej šance, ktorý však trafil iba brvno skalickej brány. V 76. minúte preveril domáceho brankára Haša, ale Takáč jeho strelu vyrazil na roh. V 83. minúte sa snažil opäť Haša prekvapiť Takáča, ten ale jeho ďalekonosný pokus vytlačil na roh, z ktorého následne hlavičkoval Špehar do rúk trnavského gólmana. V 87. minúte centroval z pravej strany Daniel na Procházku, ktorý ale nezakončoval v ideálnej pozícii. V nadstavenom čase uzavrel skóre Ďjuričin, ktorý prudkou strelou prekvapil Junasa – 2:0.

sportnet.sme.sk

Hlasy po zápase

Michal Gašparík, tréner Spartaka: “So Skalicou máme vždy ťažké zápasy, sú dobre organizovaní, nedarí sa nám s nimi streliť rýchly gól, ktorý by otvoril hru a tak to bolo aj dnes. Potrebovali sme byť trpezliví. Som spokojný, že chalani aj po štvrtkovom zápase vysoko napádali, boli sme dobre pohybliví a kombinácie vyzerali solídne, len sme to v prvom polčase vo finálnej fáze nevedeli doklepnúť. To sa nám podarilo v druhom polčase. Pomohol nám prvý gól, škoda, že sme nepridali druhý skôr, priniesol by ešte väčší pokoj do mužstva. S výsledkom sme spokojní, hru sme mali celý zápas pod kontrolou a zaslúžene sme vyhrali.”

Pavol Majerník, tréner Skalice: “Budem veľmi stručný, dnes z našej strany nie je čo hodnotiť, podali sme veľmi zlý výkon, Trnava bola vo všetkých herných činnostiach o triedu lepšia a zaslúžene zvíťazila.”

Zdroj: TASR, mfkskalica.sk


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

3D filamenty 2023